Meer verno.

Dit vinden zij.

Verno vorm
Dit vinden zij..

Onderhoudsstops.

26 januari 2016

Tijdens de jaarlijks terugkerende onderhoudsstops van de FrieslandCampina Cheese & Butter B.V. fabriek in Gerkesklooster wordt de expertise van Verno Materieelverhuur ingeroepen. Werkvoorbereider en planner groot onderhoud Harm Veenstra over de stops: ,,In Gerkesklooster produceren wij onder andere Valess (de vleesvervanger), diverse grondstoffen en 2 kaaslijnen. Om de kwaliteit en kwantiteit te garanderen zijn onderhoudsstops aan de fabrieksinstallaties van essentieel belang.”

FrieslandCampina zorgt dagelijks wereldwijd voor verspreiding van zuivelproducten en daarmee het verspreiden van waardevolle voedingsstoffen. De internationaal opererende zuivelcoöperatie, gevormd door melkveehouders uit Nederland, Duitsland en België, bestaat sinds 2008 en ontstond na een fusie tussen Friesland Foods en Campina. Om de hoge kwaliteit van hun producten te kunnen garanderen is het nodig om op tijd onderhoudsstops aan de fabrieksinstallatie in te lassen. Bij FrieslandCampina Cheese & Butter B.V. in het Friese Gerkesklooster worden de onderhoudsstops ieder jaar uitgevoerd. Werkvoorbereider en planner groot onderhoud Harm Veenstra laat de productielijnen stilzetten en schakelt onder andere de specialisten van Verno Materieelverhuur in voor een vlekkeloos verlopende onderhoudsstop.

Tijdens een onderhoudsstop huurt FrieslandCampina al enkele jaren het materieel bij Verno. Veenstra hierover: ,,Je moet dan denken aan stroompunten, paddenstoelen, lichtpunten, kabels, noodstroomaggregaten en bij werk in de tanks wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van veiligheidsstroom en scheidingstrafo’s. Nog niet zo lang geleden legden we in Gerkesklooster een volledig nieuw 20 KV stroomnet aan. Hiervoor hadden we 2 dagen noodstroom nodig, dankzij Verno hadden we daar geen omkijken naar.”

Bij FrieslandCampina Cheese & Butter B.V. in Gerkesklooster brak in de zomer van 2014 brand uit. Het kaaspakhuis en een deel van het pekellokaal (hier krijgt de kaas haar stevigheid, smaak en structuur) gingen verloren. De productie van Valess, grondstoffen, melkpoeder en 2 kaaslijnen kwam plotseling stil te liggen.

,,We hebben direct Verno gebeld want alle installaties stonden, nadat er afgeschakeld was, zonder stroom. Binnen een uur hadden we de beschikking over noodaggregaten en kon onder andere het afvalwater weer draaien, dit onderdeel kon niet langer zonder stroom. Tientallen lampen en pompen werden er gebracht. Maar ook rijplaten; binnen een dag was alles geregeld en lagen de grasvelden rondom de fabriek er vol mee. Deze rijplaten waren nodig als noodparkeerterrein om de voertuigen van de vele schoonmakers en timmermannen te kunnen huisvesten. Daarnaast konden we met de bouwhekken van Verno het gebied afzetten. De samenwerking met Verno bevalt ons goed en bij calamiteiten zijn ze altijd bereikbaar,” licht Veenstra de samenwerking toe.

Harm Veenstra, zijn carrière begon bij Welgelegen - Twee Provinciën, gaat op 1 februari met pensioen en neemt dan, na 47 jaar werkzaam te zijn geweest in de zuivelindustrie, afscheid van FrieslandCampina. Vanaf deze plek willen wij meneer Veenstra alvast bedanken voor de fijne samenwerking, wij wensen hem alle goeds toe.

Terug naar overzicht

Wat onze klanten zeggen.

Verno vorm
Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij jou helpen?

Pagina delen.