Meer verno.

Actueel.
2018-07-03 10:04:00

Werk van de Week 27 - Project 1007

3 juli 2018

Op de scheepswerf van Koninklijke De Vries Scheepsbouw (Makkum) werd begin juni een nieuw superjacht te water gelaten. Het 110 meter lange jacht is van alle gemakken voorzien, het drijvende paleis is het grootste superjacht ooit in Nederland gebouwd.

Feadship liet Project 1007 op 3 juni aan het grote publiek zien, nadat het uit het droogdok werd geloodst. In onderstaande YouTube video ziet u de precisie waarmee dit gepaard ging. Feadship, Royal Dutch Shipyards is een samenwerkingsverband tussen twee scheepswerven en maakt hoogwaardige superjachten van 40 tot 120 meter. Sinds de oprichting van Feadship is de lengte en de complexiteit van de jachten gegroeid. De tentoongestelde boten tijdens de New York Boatshow in 1951 waren minder dan 10 meter lang, het recente superjacht is met zijn 110 meter het grootste schip waar men in Makkum ooit aan werkte.

Bekijk hier de eerste beelden van het superjacht.

Project 1007 telt 4 dekken en stoot met zijn aanzienlijke lengte het Nederlandse schip Symphony (bouwjaar 2015, 101,5 meter) van de troon. Toch komt Project 1007 niet in de top 10 van langste superjachten ter wereld, daarvoor komt het nog zo’n 30 meter te kort. Het langste superjacht ter wereld is de Azzam; dit in Duitsland gebouwde schip heeft een lengte van 180 meter en kostte toentertijd zo’n 500 miljoen euro.

Buiten het droogdok vonden de laatste montagewerkzaamheden plaats en kon men met dank aan een 4x4 hybride hoogwerker (28 meter) van Verno Materieelverhuur onder andere de communicatieapparatuur plaatsen. In Amsterdam wordt Project 1007 tot in de finesses afgewerkt, worden de schroeven geplaatst en wordt het jacht gereed gemaakt voor diverse proefvaarten. In Amsterdam maakt men gebruik van één van onze 600 kVA aggregaten met een 8000 liter brandstoftank, om de aan boord aanwezige aggregaten te sparen.

Peter Schuitmaker, vestigingsleider Verno Sneek

Bron foto 1: Feadship
Bron foto 2: Feadship

Terug naar overzicht

Werken bij Verno?

Bekijk onze vacatures

Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij u helpen?

Vind het beste materieel voor al je projecten.

Overzicht van je reservering.

Onderstaande producten zijn toegevoegd aan je reservering

Aanvullende producten
Pagina delen.