Verno BV

Verno Materieel Verhuur

Actueel

Het Sluitstuk

De combinatie It Slútstik, bestaande uit Jansma Drachten, Roelofs en Van Spijker, werkt momenteel in Dokkum aan de afsluitende fase van De Centrale As. Dit laatste hoofdstuk maakt de nieuwe weg door Noordoost Fryslân compleet. Het werk in Dokkum is begonnen in november 2015 en kan nu dan worden afgesloten.

De rondweg van Dokkum is inmiddels een rotonde, een viaduct en twee kilometer enkelbaansweg rijker. Ook zijn twee bruggen verhoogd ten behoeve van een vaarroute. Jansma Drachten nam in dit project de infra voor zijn rekening, Roelofs verzorgde het ontwerp en beheer en Van Spijker was verantwoordelijk voor het viaduct, de bruggen en de kunstprojecten. Eind december zette Jansma Drachten in het gebied de puntjes op de i.

Het gehele project De Centrale As zit momenteel in de afrondende fase. Combinatie It Slútstik zal de komende tijd werken aan ‘It Nije Bolwurk’. Een kunstproject van De Centrale As wat als een soort bastion het begin- of eindpunt van De Centrale As markeert en als visitekaartje voor Dokkum gaat dienen.

Meer informatie over ‘It Nije Bolwurk’ vindt u hier.

(Bron: G.Drost, Jansma Drachten BV)

Terug naar overzicht

U bent hier: