Verno BV

Verno Materieel Verhuur

Actueel

The Passion

De muzikale vertelling The Passion wordt al sinds 2011 georganiseerd, iedere keer in een andere Nederlandse stad. Het evenement wordt op Witte Donderdag rechtstreeks op zowel radio als televisie (20:30 NPO 1) uitgezonden. Als leverancier van o.a. hekwerk, verlichting en sanitair bij dit spektakel brengen wij u graag op de hoogte betreffende vervoer, veiligheidsmaatregelen en overige interessante weetjes, hier enkele op een rij:

Vervoer
Vervoersbedrijf Arriva zet na afloop van The Passion extra treinen in, in dit artikel van de Leeuwarder Courant leest u hier meer over. Op de website van de Leeuwarder Courant leest u ook waar u eventueel uw fiets kunt stallen. Reist u met de auto, het OV of de trein, lees dan de informatie in dit item of bekijk waar de aangewezen parkeerplaatsen zijn via de LC.
Een antwoord op overige veelgestelde vragen met betrekking tot The Passion vindt u bij Veelgestelde Vragen.

Veiligheidsmaatregelen
Burgemeester Crone in de Leeuwarder Courant over de veiligheidsmaatregelen: ‘Belangrijk is vooral ook dat mensen zien dat we er mee bezig zijn.’
Meer informatie over de veiligheidsmaatregelen leest u hier.

The Passion op groot scherm
Mocht het Wilhelminaplein tijdens de uitvoering van The Passion vol zijn, dan kunt u terecht op het Oldehoofsterkerkhof. Hier wordt een groot scherm geplaatst zodat men niks van het spektakel hoeft te missen. Ook ziekenhuis MCL biedt patiënten de mogelijkheid om The Passion via een groot scherm te volgen, in Camminghaburen is er een kijkmogelijkheid voor doven.

Wat doen de kerken in Leeuwarden op Witte Donderdag
Van stadswandelingen tot exposities; tijdens Witte Donderdag zetten diverse Leeuwarder kerken de deuren open voor een speciaal programma rondom The Passion. Een overzicht van deze activiteiten vind u op eo.nl. Naast deze activiteiten ligt ook de Ark van Noach aangemeerd in Leeuwarden. Die Arche Noach is een imposante replica van het oude Bijbelse schip. Deze verhalenark is een project van Aad Peters, ook wel bekend als Bulletje uit de Mini-playbackshow.

The Passion in cijfers
Tijdens The Passion 2017 worden in de Friese hoofdstad 20.000 bezoekers verwacht, dit en meer cijfers leest u in het artikel ‘The Passion in cijfers’

Friese Maria
De Friese singer-songwriter Elske DeWall vertolkt tijdens The Passion 2017 de rol van Maria, ook voor de Friese zanger Syb van der Ploeg en weerman Piet Paulusma zijn er rollen weggelegd. Meer over de complete cast leest u op de website van de EO.

DVD
Via de website van de Evangelische Omroep kan men de DVD bestellen welke gemaakt wordt van de 2017 editie.

Foto': Twitter

Terug naar overzicht

U bent hier: