Verno BV

Verno Materieel Verhuur

Actueel

Werk van de Week (#1)

Woensdag 24 mei werden de aspiranten van het Meppeler Brandweerkorps danig op de proef gesteld: Wie wist zich een weg te banen door een met rook gevulde vestiging van Verno Materieelverhuur?

Omstreeks 18:00 werd een laatste hand gelegd aan de installatie en aan het scenario; om 19:00 ging de (nep) brandmelding dan de deur uit. Aspirant-brandweermannen uit Wijhe, Ruinerwold en Meppel  rukten uit, maar wisten niet wat hen te wachten stond, daar aan de zomerdijk.  Het zestal mocht het pand met twee personen tegelijk betreden, hun instructeurs hadden twee scenario’s uitgewerkt met diverse moeilijkheden en obstakels. Na afloop van iedere ronde werden missers en toppers besproken: Een oefening die voor herhaling vatbaar was.
Andre van der Veen, vestigingsleider Verno Meppel: ‘Deze brandweeroefening was voor ons ook zeer leerzaam. Items uit de BHV cursus kwamen voorbij, maar we hebben ook meer kennis over het pand gekregen. De locatie is zeer geschikt voor de aspiranten, 7 juni komt een tweede delegatie op oefening.’

Terug naar overzicht

U bent hier: