Verno BV

Verno Materieel Verhuur

Actueel

Kansen in Kernen - Burgum

Met de komst van de Centrale As verdween het doorgaande verkeer in de dorpen Garyp, Hurdegaryp, Feanwâlden, De Falom, Damwâld en Burgum. Dit bood de betreffende kernen kansen op het gebied van verkeersveiligheid, leefbaarheid én mogelijkheden om de bestaande weg opnieuw in te richten.

De weg vormde jarenlang een scheidslijn in de dorpen. Er wordt nu weer een verbinding gemaakt door de weg groener, stiller en socialer te maken. Om deze kansen ten volle te kunnen benutten startten gemeente Tytsjerksteradiel, gemeente Dantumadiel en provinsje Fryslân het project Kansen in Kernen (KIK). De drie betrokken partijen trokken voor KIK 23 miljoen euro uit om de weg terug te kunnen geven aan de dorpen.               
Momenteel werkt KWS, onderdeel van Koninklijke VolkerWessels, aan het KIK project in Burgum. De afgelopen weken werden bepaalde delen klaargemaakt voor het asfalt, andere gedeeltes werden al voorzien van een onder- of tussenlaag of bestrating. Daarnaast werkt men momenteel aan het realiseren van alle aansluitingen op de hoofdrijbaan. 

Bron tekst: De Centrale As
Bron tekst en foto's 1, 2, 3 & 4: KWS - Facebookpagina KIK Burgum

Terug naar overzicht

U bent hier: