Verno BV

Verno Materieel Verhuur

Actueel

Werk van de Week - Authentiek vakmanschap (week 8)

In Ruinerwold bouwt men momenteel aan een bijzondere woning; onder architectuur van de toekomstige bewoner (-s) wordt hier een nieuw thuis gebouwd naar authentiek vakmanschap. Dit ziet men terug in het ontbreken van prefab, aan het gebruik van ruw materiaal en aan de aanwezigheid van onder andere een bijzondere Franse kap.

Dit zogenoemde Mansardedak is een opvallend dak waarbij het onderste gedeelte van het schuine dak een stuk steiler is dan de bovenste helft. Deze specifieke gebroken kap is genoemd naar de Franse architect François Mansart. Architect Mansart was de weliswaar niet de uitvinder, maar maakte wel veel gebruik van deze dakvorm. Niettegenstaande het gebruik van authentiek vakmanschap voldoet het pand aan meer dan modernste eisen. Het heeft bijvoorbeeld een RC6 ISO-waarde: Het dak is voorzien van een Rockwool isolatielaag van 24 centimeter, de wanden van 13 centimeter PIR isolatie.

De woning wordt gerealiseerd door vader en zoon Dick en Dennis Bosch van bouwbedrijf Dick Bosch Bouwkundige Werken VOF (Wanneperveen).

Foto's: André van der Veen, Verno Materieelverhuur Meppel
Informatie Mansardedaken: Wikipedia

Terug naar overzicht

U bent hier: