Verno BV

Verno Materieel Verhuur

kunsttoiletten2016

Winnaar Kunsttoiletten 2016

Verno Materieelverhuur daagde in het najaar van 2015 alle basisscholen uit de gemeente Leeuwarden uit tot het ontwerpen van verrassende mobiele toiletten. Ontwerpen stroomden in grote getale de digitale brievenbus van Verno binnen. Na de deadline in het voorjaar kreeg de jury tientallen Cambuur vlaggen, pompeblêden en koeienvlekken onder ogen. Alle ontwerpen hadden, zoals vereist, een link met Leeuwarden, Friesland of CH2018.

Tijdens de bekendmaking van de winnende ontwerpen in februari steeg de spanning in de verschillende lokalen naar een hoogtepunt: Leerlingen op het puntje van hun stoel als de naam klinkt van de winnende groepen. De realisatie van de 5 ontwerpen startte en tijdens het Fries StraatFestival onthulde wethouder Harry van der Molen samen met de leerlingen de kleurrijke wc’s.
De 5 kunsttoiletten trokken op evenementen rondom in Friesland veel bekijks. Honderden bezoekers van deze events lieten hun stem gelden en kozen hun favoriet.  De ontwerpen zijn bedacht & uitgevoerd door leerlingen van meerdere Leeuwarder basisscholen; OBS Oldenije, OBS De Weide en OBS Het Palet. Creëerde de één een ouderwets húske, de ander schilderde de Achmeatoren!

Cambuur-toilet grote winnaar Kunsttoiletten 2016
Het publiek koos als de grote winnaar van het Kunsttoilettenproject 2016 het unieke Cambuur-toilet: Zeer gedetailleerd en met veel geduld gemaakt. Erg kleurrijk en compleet met gefiguurzaagde wapens springt dit toilet overal in het oog.
Lara, Lars, Dennis en Gerben van Het Palet nemen maandag 31 oktober, samen met juf Petra, de prijs in ontvangst.

Onthulling Kunsttoiletten 2016

In aanloop naar Leeuwarden-Fryslan 2018 vinden er in en om Leeuwarden veel evenementen plaats. Als leverancier van onder andere sanitaire voorzieningen op een groot aantal van deze evenementen wil Verno Materieelverhuur in 2015, 2016, 2017 en 2018 ieder jaar vijf toiletcabines kunstzinnig laten verfraaien.

Heeft jouw groep 7 en/of 8 het mooiste kleinste kamertje, het gaafste gemak, het coolste closet, of gewoon de meest waanzinnige wc gemaakt? 
Die vraag stelden creatief ondernemer Jacco Boomsma en verhuurbedrijf Verno Materieelverhuur aan basisschoolleerlingen uit gemeente Leeuwarden.
Tientallen Cambuur herten, pompeblêden, koeienvlekken en alle 11 steden kreeg de jury onder ogen. Alle onderwerpen passend bij het thema; Leeuwarden-Fryslân 2018. Uit meer dan 90 inzendingen werden de 5 meest aansprekende plannen gekozen worden om werkelijk tot uitvoer te worden gebracht. De cabines zullen vervolgens op diverse evenementen in en om Leeuwarden geplaatst worden, waarna bezoekers via sociale media stemmen op het favoriete ontwerp. 

Leerlingen van de basisscholen Het Palet, De Weide en Oldenije gingen de uitdaging aan en realiseerden met verve hun ingestuurde ontwerp op één van de vijf beschikbare mobiele toiletten. Zaterdag 28 mei vond de onthulling plaats van de nieuwe reeks Kunsttoiletten op het Leeuwarder Gouveneursplein, waar tijdens het Fries StraatFestival de nieuwe unieke toiletcabines aan het publiek werden tentoongesteld. Samen met de deelnemende basisscholen en de jonge ontwerpers heeft wethouder Harry van der Molen de toiletten onthuld.

 

Editie 2016

In aanloop naar Leeuwarden-Fryslan 2018 vinden er in en om Leeuwarden veel evenementen plaats. Als leverancier van onder andere sanitaire voorzieningen op een groot aantal van deze evenementen wil Verno Materieelverhuur in 2015, 2016, 2017 en 2018 ieder jaar vijf toiletcabines kunstzinnig laten verfraaien.

Hiervoor nodigden wij alle groepen 7&8 van de Leeuwarder basisscholen uit. Uit de vele binnengekomen ideeën werden de vijf meest aansprekende ontwerpen gekozen. Deze zullen vervolgens in samenwerking met de leerlingen en scholen worden gerealiseerd. Noodzakelijke objecten, in dit geval toiletten, worden zo een perfecte aanvulling op de beleving van Leeuwarden-Fryslân 2018. 

Tot en met 2018 stelt Verno Materieelverhuur ieder jaar vijf toiletcabines beschikbaar. De kick-off van het project heeft begin 2015 plaatsgevonden. In samenwerking met creatief ondernemer Jacco Boomsma riep Verno Fries kunsttalent op om hun creativiteit los te laten op toiletcabines. Uit tientallen inzendingen dat jaar zijn uiteindelijk de vijf meest aansprekende ontwerpen gekozen. De mobiele toiletten zijn op Koningsdag 2015 onthuld en gedurende het daaropvolgende zomerseizoen op verschillende evenementen gebruikt. 

De winnaar van de eerste editie was Kirsten Keijzer, zij kreeg de meeste stemmen en haar ontwerp doet mee in de race voor Beste gepimpte 'pot'.
In 2016 wonnen 
Lara, Lars, Dennis en Gerben van basisschool Het Palet, hun Cambuur-toilet gooide hoge ogen bij de publieksjury en scoorde de meeste stemmen.Informatie over het traject in 2016 vindt u hier.

 

Meer informatie?  j.deboer@verno.nl 

U bent hier: