Meer verno.

Actueel.

Verno vorm
Actueel.

Van plastic naar porselein

17 januari 2018

In de strijd tegen onze plastic afvalberg zetten wij in het vroege voorjaar opnieuw een stap voorwaarts.

Naast de stap naar LIMM recycling met betrekking tot de wegwerpbekers, gaan wij nu binnen Verno en De Hon óók gebruik maken van gepersonaliseerde mokken voor al onze collega's. Het gebruik van herbruikbare drinkbekers zal het gebruik van wegwerpbekertjes door medewerkers van Verno & De Hon fors verminderen.
De stap van plastic naar porselein maken wij om binnen onze deuren de grote hoeveelheid plastic bekers terug te dringen. Een gemiddeld kantoor met zes werknemers, verbruikt namelijk circa 5400 plastic bekers per jaar (6 werknemers x 4 kopjes koffie/thee per dag x 5 werkdagen x 45 werkweken = 5400). Met 7 vestigingen is de uitkomst van deze rekensom nog vele malen hoger.

De afweging tussen riante stapels gebruikte wegwerpbekers of eenmaal daags de vaatwasser laten draaien is een lastige, toch kiezen wij voor het laatste. Voor de overige wegwerpbekers blijven wij bovendien gebruikmaken van de diensten van LIMM recycling.

En voor u blijft gelden; Bij Verno staat de koffie altijd voor u klaar!

Zelf milieubewust koffie- en theedrinken op de werkvloer?

  • Gebruikt u op kantoor een stenen kop of mok voor koffie of thee? Gebruik die dan meerdere keren zonder af te wassen (of spoel met koud water). Was de mok uiteindelijk in een volle, energiezuinige afwasmachine (energielabel A).
  • Heeft uw bedrijf wegwerpbekertjes voor koffie en thee? Gebruik die dan zo vaak mogelijk - spoel eventueel met koud water.​
  • Plastic koffiebekertjes kunt u laten ophalen voor recycling. Dat  is haalbaar als uw bedrijf 500 bekertjes (of meer) inlevert per keer. De bekertjes moeten wel leeg zijn (zonder afval erin).​
  • Gebruikt u thuis plastic bekertjes (voor een kinderfeestje of picknick)? Gooi die na gebruik niet bij het restafval: ze mogen in de zak of bak voor plastic verpakkingen.​
  • Papieren bekertjes hebben een plastic binnenlaagje om ze vloeistofdicht te maken. Ze mogen daarom niet bij het oudpapier, maar moeten bij het restafval.
Terug naar overzicht

Werken bij Verno?

Bekijk onze vacatures

Verno vorm
Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij jou helpen?

Pagina delen.