Meer verno.

Actueel.
2018-03-14 10:49:00

Werk van de week 11 - Eeuwelingen opgeknapt

14 maart 2018

Zeven bruggen over de Stroobosser Trekfeart worden door Oosterhof Holman onder handen genomen in opdracht van Provinsje Fryslan. Het gaat om bruggen van de provincie die gebouwd zijn tussen 1890 en 1910, vermoedelijk door Rijkswaterstaat.

Tussen Dokkum en Gerkeskleaster gaat het om Dinzerbrug, de Driezumerbrug, de Kalkhuisbrug, de brug Huisternood, de Tolhuisbrug, de brug bij Augsbuurt (een rijksmonument) en de Dijkhuistertille. Om de landschappelijke waarde van de oude trekvaart te behouden worden de bruggen ingrijpend aangepakt maar houden de eeuwelingen, waar mogelijk, hun vertrouwde uiterlijk. 

Het grote onderhoud moet er voor zorgen dat de bruggen geschikt zijn voor het huidige zware verkeer en de komende tachtig jaar weer mee gaan. Voor de werkzaamheden aan de houten fundering en de brugdekken maakt men gebruik van divers Verno-materieel zoals sloophamers, compressoren, steigermateriaal, klokpompen en trilnaalden. 

Wim van Blotenburg, vestigingsleider Verno Dokkum 

Foto's: Kasper Zuidema, Oosterhof Holman

Terug naar overzicht

Werken bij Verno?

Bekijk onze vacatures

Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij u helpen?

Vind het beste materieel voor al je projecten.

Overzicht van je reservering.

Onderstaande producten zijn toegevoegd aan je reservering

Aanvullende producten
Pagina delen.
-->