Meer verno.

Actueel.
2018-05-08 11:20:00

Werk van de week 18 - De Ryslânsbrêge

8 mei 2018

Na de zomervakantie van 2017 zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart voor het vervangen van de brug, die de Schans en de Kobbe met elkaar verbindt. De gehele brug wordt vervangen, krijgt een fris nieuw uiterlijk en wordt met circa 160 centimeter verhoogd. Het werk in Dokkum wordt uitgevoerd door Jansma Drachten.

De vervanging van de Ryslânsbrêge maakt deel uit van het uitvoeringsprogramma Súd Ie en Wetterfront Dokkum, met dit uitvoeringsprogramma wordt watersportstad Dokkum versterkt en Dokkum aantrekkelijker gemaakt voor waterrecreanten en wordt de Súd Ie bevaarbaar gemaakt voor middelgrote motorboten. In de zomer van 2013 hebben het Waddenfonds, de provincie Fryslân, de gemeente Dongeradeel, Wetterskip Fryslân en andere partijen in totaal €19,1 miljoen beschikbaar gesteld om de eerste fase van het programma mogelijk te maken.
 
Vanaf dan tot en met eind maart wordt de brug gesloopt, het betonwerk gedaan en wordt er gewerkt aan de riolering van de Schans, Súd Ie en de Kobbe. In het voorjaar van 2018 vinden de afrondende werkzaamheden plaats, de kolken en banden worden geplaatst, het brugdek geasfalteerd, gestraat en de verlichting wordt geplaatst.  
 
Tijdens de betreffende werkzaamheden leverden wij materieel en gereedschap ten behoeve van de betrokken locaties.
 
Terug naar overzicht

Werken bij Verno?

Bekijk onze vacatures

Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij u helpen?

Vind het beste materieel voor al je projecten.

Overzicht van je reservering.

Onderstaande producten zijn toegevoegd aan je reservering

Aanvullende producten
Pagina delen.
-->