Meer verno.

Actueel.
2018-10-17 09:00:00

#woensdagwerken - 42

17 oktober 2018

Het item waarin onze collega’s specifieke werken, slimme oplossingen of bijzondere locaties uitlichten en in het zonnetje zetten.

Het waterschap Noorderzijlvest (Groningen en Noordoost Drenthe) heeft de afgelopen periode nieuwe meetapparatuur geplaatst in de zeedijk om meer inzicht te krijgen in het effect van golven en hoge waterstanden op de dijk. Volgens het vernieuwende concept kan men met de resultaten beter vaststellen of de primaire waterkering voldoende robuust en toekomstbestendig is.

Het meetpunt, bestaande uit twee grote bakken, is langs het Uithuizer Wad ingebouwd in de zeedijk, ongeveer een halve kilometer ten oosten van Noordkaap. De nieuwe constructie meet golfoploop en golfoverslag, en staat in verbinding met computersystemen, wat nuttige informatie op kan leveren. De verkregen informatie zal uiteindelijk worden verwerkt in toekomstige ontwerpen van de Ommelanderzeedijk.
Tijdens de werkzaamheden aan de Groninger zeedijk maakte men onder andere gebruik van een graafmachine, geleverd door onze collega's van Verno Groningen.

Bron: Ommelander Courant

Terug naar overzicht

Werken bij Verno?

Bekijk onze vacatures

Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij u helpen?

Vind het beste materieel voor al je projecten.

Overzicht van je reservering.

Onderstaande producten zijn toegevoegd aan je reservering

Aanvullende producten
Pagina delen.