Meer verno.

Actueel.

Verno vorm
Actueel.

#woensdagwerken - 4

29 januari 2019

Het item waarin onze collega’s specifieke werken, slimme oplossingen of bijzondere locaties uitlichten en in het zonnetje zetten. In de schijnwerpers deze keer; de totaalsloop van de gaszuiveringsinstallatie in Emmen.

Gaszuiveringsinstallatie te Emmen 
In opdracht van de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. is VSM Sloopwerken begonnen met de asbestverwijdering en totaalsloop van de gaszuiveringsinstallatie in Emmen. De fabriek is maandag 8 januari 2018 definitief gesloten. Met één druk op de knop deed directeur Gerald Schotman de fabriek verstillen. 
Hierna zijn de werkzaamheden ingezet om de installatie volledig gasvrij en schoon te maken. Hierdoor kunnen de asbest- en sloopwerkzaamheden veilig worden uitgevoerd. De installatie heeft bijna dertig jaar zwavelhoudend gas behandeld om het geschikt te maken voor huishoudelijk gebruik. Per dag werd er acht miljoen kubieke meter gas gezuiverd. Het plan is nu om het terrein duurzaam in te zetten. Het ondergrondse leidingstelsel en de al aanwezige industriële elektriciteitsaanvoer zouden van pas kunnen komen bij nieuwe energievormen. Tijdens de asbestverwijdering en totaalsloop van onder andere 13.500 m2 process equipment, 19 columns en 80 heat exchangers maakte men met dank aan onze collega's van Verno Emmen gebruik van diverse soorten betrouwbaar materieel.
 
Meer informatie:
Projectgegevens (website VSM)
Terug naar overzicht

Werken bij Verno?

Bekijk onze vacatures

Verno vorm
Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij jou helpen?

Pagina delen.