Meer verno.

Actueel.
2019-04-05 08:24:00

#woensdagwerken - 14

5 april 2019

Het item waarin onze collega’s specifieke werken, slimme oplossingen of bijzondere locaties uitlichten en in het zonnetje zetten. Vandaag in de schijnwerpers: Scania Production Meppel.

Een aantal weken geleden nodigde Gerard Bleeker onze collega’s André van der Veen en Ane Jan Glastra van Loon uit voor een rondleiding door de hallen van Scania Production Meppel. ,,Op deze locatie verwerkt men kunststof halffabricaten en deze lopen op een rail door de hele fabriek. Onder andere de grill en spatborden worden hier van een verflaag voorzien. Bijzonder vonden we de hoge mate van netheid en hygiëne door de gehele fabriek,” vertelt Ane Jan.

Bij Scania Production Meppel lakt men voor 350 vrachtwagen per dag. Deze 12 duizend onderdelen en 500 verschillende kleuren doorlopen een volautomatisch lakproces met dank aan een geavanceerd lakdistributiesysteem, twee lakstraten, 22 robots en dankzij de aansturing van diverse operators en monteurs.
Onderdelen worden op zogenaamde skids door het proces geleid. Om een beeld te schetsen van de efficiëntie van dit proces: Iedere 85 seconden komt er een skid met gelakte onderdelen uit de cabineonderdelen lakstraat; iedere 280 seconden uit de chassisonderdelen lakstraat.
,,Scania is al jaren een klant van ons en voor de huur zijn wij de aangewezen materieelverhuurder. Het is voor ons dan ook ontzettend leuk om eens een kijkje achter de schermen te kunnen nemen,” aldus een enthousiaste André (vestigingsleider Verno Meppel).

Meer informatie over bijvoorbeeld het eindresultaat of de bedrijfsfilm vindt u hier: Scania Production Meppel

Afgelopen week berichtte RTVDrenthe over de voorgenomen uitbreiding van Scania Production Meppel. Op het parkeerterrein tegenover de huidige productielocatie wordt een nieuwe fabriek gebouwd, beide locaties zullen door middel van een brug aan elkaar verbonden worden. U leest er meer over bij RTVDrenthe.

Terug naar overzicht

Werken bij Verno?

Bekijk onze vacatures

Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij u helpen?

Vind het beste materieel voor al je projecten.

Overzicht van je reservering.

Onderstaande producten zijn toegevoegd aan je reservering

Aanvullende producten
Pagina delen.