Meer verno.

Actueel.

Verno vorm
Actueel.

11stedenzwemtocht

25 juni 2019

Vrijdag 21 juli 2019 begon Olympisch kampioen en wereldkampioen openwaterzwemmen Maarten van der Weijden in de Leeuwarder Zwettehaven met zijn 2de poging de legendarische 11 Stedentocht zwemmende te volbrengen, voor het goede doel; de Maarten van der Weijden Foundation. Met zijn stichting hoopt Maarten het leven van voormalig, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren.

Enkele organisatorische aanpassingen, keihard trainen en een enorme wilskracht zorgden er in 2019 voor dat De Reus de afstand van maar liefst 195 kilometer zwemmend wist af te leggen; een prestatie van wereldformaat! Maandag 24 juni arriveerde de langeafstandszwemmer bij de Grote Wielen. Deze finishplek werd gekozen, omdat de meest historische schaatselfstedentocht daar ook eindigde: die van 1963 (de hel van '63), toen Reinier Paping won.

Met zijn tocht en met behulp van onder andere de 111 meezwemmers, haalde Maarten met de #swim11 dit jaar tot nu toe €5.100.819,48 op! Dit bedrag wordt verdeelt onder de 11 door de Maarten van der Weijden Foundation gestelde doelen van de 11stedenzwemtocht 2019.
Doneren kan nog steeds, ga dan naar: 11stedenzwemtocht.nl

Bron foto's: Maarten van der Weijden Foundation, Lisanne Ganzevles, Raymond van Olphen, Verno Materieelverhuur Raymond van Olphen

Terug naar overzicht

Werken bij Verno?

Bekijk onze vacatures

Verno vorm
Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij jou helpen?

Pagina delen.