Meer verno.

Verno vorm
Actueel.
2019-07-03 15:36:00

#woensdagwerken - 26

3 juli 2019

Het item waarin onze collega’s specifieke werken, slimme oplossingen of bijzondere locaties uitlichten en in het zonnetje zetten. Vandaag in de spotlights: Zinkwerkzaamheden in Drachten.

80 meter zinken dakgoot vervangen binnen acht werkdagen; een knap staaltje werk van de werknemers van Technisch Installatiebedrijf Spoelstra uit Drachten.
De zinken dakgoten werden door Spoelstra onder handen genomen; ze waren hoognodig aan vervanging toe. In samenspraak met Sjoerd (vestigingsleider Verno Drachten) besloot men tot de huur van een autohoogwerker. De betere keus; de klus was binnen de deadline geklaard.
De autohoogwerker van Verno heeft een maximale werkhoogte van 22 meter, kan 200 kilo dragen en heeft een zijdelings bereik van maximaal 14 meter.

Over het gebouw
Drachten is ontstaan uit twee dorpen: Noorder-Dragten en Zuider-Dragten. Naar mate de tijd verstreek en beide kernen groeiden, konden de beide kerkjes van Noorder-Dragten en Zuider-Dragten de toeloop van de kerkgangers niet meer bergen en verkeerden in een slechte staat. Na het voltooien van de Drachtstervaart en het verschuiven van het economisch zwaartepunt werd besloten tot de bouw van een nieuwe, grotere kerk. Op 25 april 1743 werd de eerste steen van de Grote Kerk gelegd en werd later voorzien van gebrandschilderde ramen, een houten geveltoren met ingesnoerde spits en een bijzondere windvaan in de vorm van drie turven, het gebouw is inmiddels een rijksmonument.

Terug naar overzicht

Werken bij Verno?

Bekijk onze vacatures

Verno vorm
Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij u helpen?

Vind het beste materieel voor al je projecten.

Overzicht van je reservering.

Onderstaande producten zijn toegevoegd aan je reservering

Aanvullende producten
Pagina delen.