Meer verno.

Verno vorm
Actueel.
2019-09-18 15:20:00

#woensdagwerken - 38

18 september 2019

Bijzondere locaties, slimme oplossingen & specifieke werkzaamheden in de schijnwerper! #woensdagwerken is hét item waarin onze collega’s de meest uiteenlopende projecten in het zonnetje zetten, met vandaag op het podium: Proefvakken met innovatief asfalt op Friese Waddenzeedijk.

‘Zijn er innovatieve asfaltmengers, asfaltconstructies of aanbrengtechnieken die onze zeedijk sterker maken en klaar voor de toekomst?’
Die vraag stelde Wetterskip Fryslân, als aanjager in dit onderzoek, aan de markt. Aannemersbedrijven Boskalis, Abbink Terschelling, Heijmans en Strukton Civiel reageerden en droegen oplossingen aan met speerpunten als duurzaamheid (hergebruik materiaal), verlengingen en levensduur.  

Onze collega Eric nam een kijkje bij de ‘gaten’ in de Waddenzeedijk van 1500 vierkante meter, tussen Westhoek en Zwarte Haan. De 3 ‘gaten’ zijn onderdeel van de proefvakken die gefreesd zijn in verband met het onderzoek naar asfaltbekleding van de Projectoverstijgende Verkenning Waddenzeedijken (POV-W). De POV-W is een samenwerking tussen 3 noordelijke waterschappen. Woensdag 11 september 2019 was het officiële startsein voor het vullen van de vakken met verschillende innovatieve asfaltmengsels en overlagingen. De komende jaren worden de proefvakken gemonitord.

Meer informatie vind je bij Wetterskip Fryslân.

Terug naar overzicht

Werken bij Verno?

Bekijk onze vacatures

Verno vorm
Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij u helpen?

Vind het beste materieel voor al je projecten.

Overzicht van je reservering.

Onderstaande producten zijn toegevoegd aan je reservering

Aanvullende producten
Pagina delen.