Meer verno.

Actueel.

Verno vorm
Actueel.

#woensdagwerken - 42

16 oktober 2019

Bijzondere locaties, slimme oplossingen & specifieke werkzaamheden in de schijnwerper! #woensdagwerken is hét item waarin onze collega’s de meest uiteenlopende projecten in het zonnetje zetten, met vandaag op het podium: Kadeversterking Regionale Keringen Lauwersmeer.

Het waterschap Noorderzijlvest versterkt de regionale keringen rond het Lauwersmeer. Noorderzijlvest beheert de keringen aan de oostzijde en een deel van de zuidzijde van het Lauwersmeer. 
 
Waarom versterken?
Het Lauwersmeer is het grootste waterbergingsgebied van Noord Nederland. De keringen rondom het Lauwersmeer beschermen delen van Groningen en Friesland tegen een overstroming. Bij de laatste beoordeling is gebleken dat 32 km waterkeringen rondom het Lauwersmeer niet stabiel of hoog genoeg zijn voor de toekomstige waterveiligheid. Bij het vaststellen daarvan is onder meer gekeken naar de effecten van klimaatverandering en de gevolgen van bodemdaling. Door het versterken van de dijk zorgt men ervoor dat de regionale keringen voor de komende 50 jaar weer voldoen aan de normen voor waterveiligheid.
 
Specialistische verhuur
Een werk aan de zeedijk, nabij Lauwersoog, daar waar het altijd waait en bovendien regelmatig de werklocatie wisselt...
Het was de vraag van Strukton Civiel Noord & Oost BV waarop wij een antwoord wisten; mobiele cabines werden met bouten aan betonplaten bevestigd. Zo waaien de cabines niet om en kan men bovendien de toiletten eenvoudig met een shovel verplaatsen.
Daarnaast maakte men tijdens de werkzaamheden gebruik meer van a-kwaliteit materieel, onder andere bouwhekken, dumpers, vuilwaterpompen & lasers geleverd door onze collega's van Verno Dokkum.
 
Bron informatie: www.noorderzijlvest.nl
Terug naar overzicht

Werken bij Verno?

Bekijk onze vacatures

Verno vorm
Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij jou helpen?

Pagina delen.