Meer verno.

Verno vorm
Actueel.
2020-03-18 08:08:00

#woensdagwerken - Reitdiep

18 maart 2020

Bijzondere locaties, slimme oplossingen & specifieke werkzaamheden in de schijnwerper: Onze collega’s zetten graag de meest uiteenlopende projecten in het zonnetje!

Ook onze collega’s van team Dokkum verzorgen, ondanks de gezondheidscrisis die Nederland en de wereld treft, dagelijks ondersteuning en dienstverlening bij werkzaamheden op veel locaties in bouw, GWW en infra die niet stilliggen. Uiteraard houden zij zich hierbij aan de RIVM richtlijnen.
Collega Gerjan zette de werkzaamheden nabij het Reitdiep vanuit de lucht op de foto:
Delen van Friesland en Groningen worden beschermd tegen overstromingen door waterkeringen. Waterschap Noorderzijlvest versterkt deze regionaal rond het Lauwersmeer, het waterschap beheert de keringen aan de oostzijde en een deel van de zuidzijde van het Lauwersmeer.
Periodiek wordt beoordeelt of de keringen voldoen aan de wettelijk vastgestelde normen voor waterveiligheid, bij de laatste beoordeling bleek dat 32,7km van deze keringen niet hoog of stabiel genoeg waren.

Reitdiep
Reitdiep valt onder deelgebied 5, waar gewerkt wordt aan een deel van circa 8km. waterkering. Deze kering loopt langs de noordzijde langs het Reitdiep tot aan de schutsluis nabij gemaal De Waterwolf, de kering loopt over de schutsluis en volgt het Reitdiep aan de zuidkant om uiteindelijk aan te sluiten op de N388. De noordzijde van het Reitdiep ligt in gemeente De Marne, de zuidzijde ligt in gemeente Zuidhorn. De kering ligt grotendeels op de benodigde hoogte NAP + 1,4m, nabij Camping De Rousant wordt de kering verhoogd en wordt op overige delen de binnenwaartse stabiliteit gewaarborgd.

De Verno Calamiteitendienst is dag en nacht bereikbaar; 0900 7 112 112. Heb je vragen aan onze verhuurspecialisten? Neem dan contact met hen op.

Bron: Noorderzijlvest
Bron: Nationaal Park Lauwersmeer

Terug naar overzicht

Werken bij Verno?

Bekijk onze vacatures

Verno vorm
Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij u helpen?

Vind het beste materieel voor al je projecten.

Overzicht van je reservering.

Onderstaande producten zijn toegevoegd aan je reservering

Aanvullende producten
Pagina delen.