Meer verno.

Actueel.

Verno vorm
Actueel.

#woensdagwerken - It Swettepaad

3 juni 2020

De Zwette is de waterverbinding tussen Leeuwarden en Sneek, het is het eerste deel van de Elfstedentocht en als vaarweg maakt het water deel uit van de Middelzeeroute.

De Zwette loopt ongeveer in het midden van de kwelderwallen van de vroegere Middezee, tussen 1200 en 1300 slibde de Middelzee dicht en kreeg de Zwette de functie van afwaterings- en grenssloot. Later werd de vaart in gebruik genomen als trekvaart tussen beide Friese steden, de kwelderwallen zijn nog altijd te herkennen aan hun hoge ligging in het landschap. De hogere ligging maakte ze heel geschikt voor bewoning, het patroon is nog te herkennen aan de ligging van de dorpen.

Langs het gehele traject tussen Sneek en Leeuwarden ligt een prachtig fietspad waar wandelen, hardlopen, fietsen of skeeleren een lust is. Je beweegt je tussen rietkragen en een bont gezelschap weide-, riet- en watervogels. Met een beetje geluk spot je net buiten Leeuwarden zelfs nog een sprong reeën.

Thomassen Akkrum is op een deel van dit traject bezig met het renoveren van het pad. Nabij de Kempenaersreed worden slechte stukken wegdek vervangen en hersteld. Om de veiligheid van de gebruikers te kunnen garanderen zijn er lichtmasten geplaatst. De hybride modellen zijn uitgevoerd met 4 x 150 watt LED lichtbronnen. Doordat de lichtmasten zijn uitgevoerd met een automatische start-stop functie, een schemerschakeling en accu’s wordt overlast voor de plaatselijke natuur tot een minimum beperkt en heeft de aannemer zelf er zeer weinig omkijken naar.

Wil je meer weten over de hybride lichtmasten? Neem dan contact op met één van onze verhuurspecialisten.

Foto's: Collega's Eric & Janneke, Google Maps, Wikipedia.

Terug naar overzicht

Werken bij Verno?

Bekijk onze vacatures

Verno vorm
Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij jou helpen?

Pagina delen.