Meer verno.

Actueel.

Verno vorm
Actueel.

Station Harlingen

17 juni 2020

In juni is in Harlingen en Leeuwarden een start gemaakt met twee grote renovatieprojecten; ProRail gaf het startsein aan de renovatie van de historische perronkappen van het treinstation in Leeuwarden en Harlingen. Daarnaast wordt perron 2 in Harlingen verbreed.

Het station in Harlingen is al in gebruik sinds 14 oktober 1863, als onderdeel van de lijn Leeuwarden-Harlingen en verkeert nog grotendeels in originele staat. ProRail gaf de opdracht tot de werkzaamheden aan het Harlinger bedrijf De Boer & De Groot Civiele Werken. In de werkplaats van De Boer & De Groot worden de volledig gedemonteerde perronkappen, de stalen kolommen, liggers en spanten gerestaureerd en het houten dakbeschot wordt na een grondige restauratie hergebruikt. Perron 2 zal over de gehele lengte worden verbreed, dit wordt gedaan door aan één zijde nieuwe betonnen keerwanden te plaatsen.

Om de veiligheid van de reizigers en medewerkers te kunnen waarborgen zijn er verschillende voorzieningen getroffen. Vanaf eind juni zal perron 1 tijdelijk buiten werking worden gesteld en wordt er bijvoorbeeld een cross-overplatform neergelegd over het spoor om vanuit de fietsenstalling perron 2 te kunnen bereiken.

Meer historie: Wikipedia
Meer over de werkzaamheden van De Boer & De Groot Civiele Werken
Bron foto's: Eric Reitsma, antieke postcard - bron onbekend

Terug naar overzicht

Werken bij Verno?

Bekijk onze vacatures

Verno vorm
Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij jou helpen?

Pagina delen.