Meer verno.

Verno vorm
Actueel.
2021-04-07 08:34:00

Certificaat CO2-compensatie 2020

7 april 2021

Voor het vierde jaar op rij rijkten Groenbalans en TRAXX Diesel het certificaat CO₂-compensatie uit aan Verno Materieelverhuur:

Verno Materieelverhuur heeft in 2020 door het gebruik an TRAXX Zero diesel
 1.184.531 kg CO₂

uitstoot duurzaam gecompenseerd.

Verno kiest al vanaf 2017 voor TRAXX Zero klimaatneutrale diesel. Door een efficiëntere verbranding reduceert TRAXX Zero het brandstofverbruik - en dus ook de CO₂-uitstoot - van dieselmotoren. De resterende CO₂-emissies compenseert TRAXX door te investeren in gecertificeerde duurzame energieprojecten zoals windmolens of waterkrachtcentrales. Met het positieve CO₂-effect dat hierdoor ontstaat, wordt de eigen resterende CO₂-uitstoot geneutraliseerd.

De compensatie vindt plaats met een VCS gecertificeerd duurzaam waterkracht project in de staat Himachal Pradesh, district Kullu, in India. Het certificaat geldt als bewijs dat de genoemde hoeveelheid CO₂ daadwerkelijk is gecompenseerd met CO₂-credits conform de Verified Carbon Standard (VCS). Zo wordt, in combinatie met een lager dieselgebruik en CO₂-reductie door de verbrandingseigenschappen van TRAXX Zero, de CO₂-footprint van het wagenpark tot nul teruggebracht en de klimaatimpact volledig geneutraliseerd.

De controle en certificering van TRAXX Zero bestaat uit vier belangrijke onderdelen:

  • Samenwerking met een erkende CO₂-partner
  • Voldoen aan de Verified Carbon Standard (VCS)
  • Geverifieerde en geregistreerde CO₂-credits
  • Certificaat garandeert de werkelijke CO₂-impact

Terug naar overzicht

Werken bij Verno?

Bekijk onze vacatures

Verno vorm
Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij u helpen?

Overzicht van je reservering.

Onderstaande producten zijn toegevoegd aan je reservering

Aanvullende producten
Pagina delen.