Meer verno.

Actueel.

Verno vorm
Actueel.

#fotovrijdag | Hoogwaterbeschermingsprogramma

27 mei 2021

Een Nederland zonder dijken en duinen zou er heel anders uitzien: 60% van het land zou met regelmaat onder water staan. Om een volgende ramp voor te zijn is waterveiligheid van levensbelang.

Het Hoogwaterbeschermingsprogramma staat voor een enorm karwei; de grootste dijkversterkingsoperatie sinds de realisatie van de Deltawerken. De komende 30 jaar worden 1300 kilometer aan dijken en 500 sluizen en gemalen versterkt om overstromingen te voorkomen.
Rijkswaterstaat en de waterschappen voeren op verschillende locaties in Nederland dijkversterkingsprojecten uit op basis van het Hoogwaterbeschermingsprogramma. Momenteel wordt er aan maar liefst 100 projecten gewerkt, die veelal nog in de (voor-) verkenningsfase of planuitwerkingsfase verkeren. Pas in de realisatiefase versterken de uitvoerende partijen de dijk, de sluis of het gemaal.

#fotovrijdag | Hoogwaterbeschermingsprogramma

Lauwersmeerdijk 
In Noord-Nederland is de aannemerscombinatie Waddenkwartier, in opdracht van Waterschap Noorderzijlvest, momenteel bezig met de dijkverbetering van de Lauwersmeerdijk – Vierhuizergat. Onder andere tussen de Peazemerlannen en de spuisluizen R.J. Cleveringsluizen voldoet de dijk niet meer aan de wettelijke veiligheidseisen. Ook dit dijkversterkingsproject is onderdeel van het Hoogwaterbeschermingsprogramma.

#fotovrijdag | Hoogwaterbeschermingsprogramma

De Lauwersmeerdijk beschermt al ruim 50 jaar het Lauwersmeergebied en delen van Groningen en Friesland. In totaal voldeed 9 kilometer niet meer aan de wettelijke veiligheidseisen, met de dijkversterking moet de Lauwersmeerdijk ook de komende 50 jaar bestand zijn tegen overstromingen.

Team Verno Dokkum

#fotovrijdag | Hoogwaterbeschermingsprogramma
Terug naar overzicht

Werken bij Verno?

Bekijk onze vacatures

Verno vorm
Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij jou helpen?

Pagina delen.