Meer verno.

Verno vorm
Actueel.
2021-06-25 10:19:00

Kazemattenmuseum zonder water

25 juni 2021

Doorspoelen met een emmer regenwater
Sinds vorige week donderdag was er weinig keus voor de vrijwilligers en de bezoekers van het Kazemattenmuseum als ze van het toilet gebruik wilden maken.
Het museum in Kornwerderzand, op de Afsluitdijk, zit al sinds ruim een week zonder water; koffie en thee worden gezet met flessen water, het toilet gespoeld met regenwater of men kan gebruikmaken van een toilet een terrein verderop.

Lek gedetecteerd...
Intussen is het lek gevonden, maar het probleem nog niet opgelost. Om de vrijwilligers en de bezoekers een handje te helpen zetten Melkweg|Fritom en Verno Sneek belangeloos een tankwagen met water en een mobiel toilet in: “Een kleine moeite voor ons, een groot plezier voor de bezoekers en de vrijwilligers van het bijzondere museum. Bovendien steken wij de vrijwilligers graag een hart onder de riem nadat de coronamaatregelen ervoor zorgden dat de Nederlandse musea lang hun deuren gesloten moesten houden,” vat Dirk Jan Volbeda van Verno samen.

Slag om de Afsluitdijk
In het Kazemattenmuseum vind je verhalen en exposities over de periode vanaf de bouw van de Afsluitdijk, tot en met de periode rond de Koude Oorlog. Bekend is de locatie ook in verband met de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog, toen slechts 225 Nederlandse soldaten 17.000 Duitsers tegen wisten te houden.

Meer weten over het museum, of zelf de kazematten en de bunkers bezoeken? Neem dan een kijkje op www.kazemattenmuseum.nl!

Terug naar overzicht

Werken bij Verno?

Bekijk onze vacatures

Verno vorm
Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij u helpen?

Overzicht van je reservering.

Onderstaande producten zijn toegevoegd aan je reservering

Aanvullende producten
Pagina delen.