Meer verno.

Actueel.

Verno vorm
Actueel.

DINO weken

17 oktober 2021

Een kijkje achter de schermen vinden wij altijd leuk, onze collega’s worden dan ook regelmatig getrakteerd op een rondleiding.

Omdat we graag willen weten hoe de gloednieuwe en zeer behendige verreiker bevalt, vragen we Aquazoo Friesland of we hem in actie kunnen zien: “Geen probleem, kom maar langs,” is het enthousiaste antwoord van Jeroen Loomeijer (General Manager Aquazoo). Dat we tijdens dit bezoek niet alleen de verreiker maar ook pinguïns, gordeldieren, nijlkrokodillen, ijsberen én dino’s tegenkomen is mooi meegenomen.

De machine met hydrostatische vierwielaandrijving met automotive besturing staat voor een bijzondere uitdaging; 20 dinosauriërs staan te wachten op transport. Tot 31 oktober organiseert de Friese dierentuin namelijk de Dino Weken. Jonge bezoekers kunnen zich verwonderen bij de enorme dieren. Bovendien hebben sommige exemplaren nog een leuke verrassing voor ze in petto. De levensechte dino’s uit de dinosauriërexpositie World of Dino’s zijn gemaakt van koudschuim met een latex afwerking en reizen heel Nederland door.

“Zoals je ziet, het formaat van deze verreiker is op dit park perfect. Hij is geschikt voor de meeste routes en was dan ook een grote hulp bij het installeren van de dino’s. Ook voor het verplaatsen van transportkooien is de verreiker een uitkomst. Luxe is ie trouwens ook, met airco en radio. Na anderhalf jaar passen en meten met alle coronamaatregelen vinden we deze expositie een hele mooie afsluiting van het hoogseizoen. Met de Mosasaurus en bijvoorbeeld de Plesiosaurus leggen we trouwens ook een mooie link naar de dieren die tegenwoordig op aarde leven én naar dieren in ons park.” vertelt Loomeijer.

Terug naar overzicht

Werken bij Verno?

Bekijk onze vacatures

Verno vorm
Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij jou helpen?

Pagina delen.