Meer verno.

Verno vorm
Actueel.
2021-10-08 09:00:00

Elektrificatie NAM platform

8 oktober 2021

De NAM produceert sinds de jaren tachtig op twee locaties aardgas bij Ameland. In verband met de ligging waren beide locaties niet op het stroomnet aangesloten, daarom werd aardgas gebruikt voor de opwekking van elektriciteit.

Om de productielocaties zowel op land als op zee te verduurzamen sluit de NAM deze locaties aan op het elektriciteitsnet. Het aardgas wat gebruikt wordt om de installaties aan te drijven maakt plaats voor stroom.

Expertise
Onderaannemer Loon- & Aannemersbedrijf Nagtegaal B.V. werkt in opdracht van Boskalis Nederland mee aan de realisatie van deze aansluiting. Dit houdt in dat er een elektriciteitskabel gelegd wordt vanaf de NAM locatie op het Oerd naar het platform op zee. Eind dit jaar zal het platform volledig elektrisch aangedreven worden. Klaas Nagtegaal hierover: “Dit is een bijzondere klus met een slimme inzet van vakmensen en machines. Bij het aanleggen van de kabel naar de locatie op het Oerd kwam onze expertise dan ook goed van pas.”

Duurzaam Ameland
Gemeente Ameland en een aantal bedrijven zijn een samenwerkingsverband aangegaan met 1 doel; de energievoorziening van het eiland in een paar jaar tijd blijvend verduurzamen. Het samenwerkingsverband Duurzaam Ameland wil vooroplopen in deze energietransitie. Behalve de gemeente en NAM zijn bijvoorbeeld ook Eneco en TNO betrokken bij Duurzaam Ameland.

Foto's: BOSKALIS Subsea Cables & Flexibles en Loon- & Aannemersbedrijf Nagtegaal.

Terug naar overzicht

Werken bij Verno?

Bekijk onze vacatures

Verno vorm
Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij u helpen?

Overzicht van je reservering.

Onderstaande producten zijn toegevoegd aan je reservering

Aanvullende producten
Pagina delen.