Meer verno.

Actueel.

Verno vorm
Actueel.

Pee for Free

18 november 2021

De mobiele toiletten van de Verno Toiletservice zijn in Noord-Nederland welbekend. Dat wij ook veel losse reinigingen verzorgen in bijvoorbeeld schaftwagens van gemeenten en SW-bedrijven is minder bekend.

Ook bieden wij de helpende hand bij allerlei andere lang- en kortdurende tijdelijke sanitaire voorzieningen, zoals de Pee for Free voorzieningen in de Leeuwarder Prinsentuin.

Tijdens de beperkende maatregelen met betrekking tot Covid-19 zocht het publiek in heel Nederland massaal de stadsparken op om elkaar te ontmoeten. Om grote drukte te voorkomen werden onder andere rondom de Leeuwarder Prinsentuin hekken geplaatst. Zo kon het park eenvoudig afgesloten worden als het te druk werd en ’s nachts was het park dicht. We spreken Wiebe Kootstra, eventcoördinator bij Gemeente Leeuwarden: “In de periode dat de horeca en de terrassen gesloten waren en er verder niets was, bleef het park trekken. En dat is logisch; mensen willen toch naar buiten als het mooi weer is en de Prinsentuin functioneert voor veel Leeuwarders als een soort achtertuin. Als gemeente hebben we toen gezegd, dat als we het bezoek gaan reguleren dat we de bezoekers dan ook iets moeten bieden en voor gratis toiletvoorzieningen moesten zorgen. Daarnaast moest het voorkomen dat er overlast door wildplassen ontstond.”

Afgelopen voorjaar werden Pee for Free sanitairunits geplaatst, verspreid door de gehele Prinsentuin. Sinds eind september, nadat de anderhalvemeterregel werd opgeheven, kan iedereen zich weer vrij bewegen in het park. De hekken en de extra sanitaire voorzieningen zijn overbodig geworden. Op de vraag welke reacties de gemeente ontving betreffende de toiletfaciliteiten antwoordt Kootstra: “De bezoekers waren er echt blij mee. Ook kregen we best vaak te horen dat mensen kampen met buik- en blaasproblemen en gebruikmaken van de toiletten tijdens wandelingen door het stadspark. Helaas hebben we deze mensen wel moeten teleurstellen dat de voorzieningen van tijdelijke aard waren, maar het is zeker een eyeopener voor ons geweest”.

Terug naar overzicht

Werken bij Verno?

Bekijk onze vacatures

Verno vorm
Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij jou helpen?

Pagina delen.