Meer verno.

Actueel.

Verno vorm
Actueel.

Bronneringspompen in de hoofdrol

21 januari 2022

We zetten onze bronneringspompen vandaag graag in de schijnwerpers; al meer dan 40 jaar een graag geziene kracht bij veel aannemers. Vanwege de professionele kwaliteit van de machines én de variëteit in het aanbod. We vragen aan Henk Reitsma, hoofd materieel bij Verno, hoe het precies zit.

Voor welk type werkzaamheden zijn bronneringspompen ideaal?
​Bronneringspompen worden veel ingezet voor het lokaal en tijdelijk verlagen van het grondwater, bijvoorbeeld om een bouwput droog te houden. Daarnaast zien we ze veel ingezet worden bij rioleringswerkzaamheden, zoals bij het zogenaamde ‘slempen’ oftewel het vullen van geulen met zand en water zodat het zand goed aaneensluit. De pompen worden gebruikt in combinatie met een drain. Bronneringspompen kunnen zowel lucht als water verpompen, een garantie voor een droog werkoppervlak.  

Welke soorten bronneringspompen kunnen bij Verno gehuurd worden? 
De bronneringspompen zijn beschikbaar in diesel en krachtstroom, 30 mᶟ en 60 mᶟ. Onlangs is een groot aantal pompen vervangen door nieuwe (stillere) exemplaren.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de varianten?
Het grootste zichtbare verschil is dat de door diesel aangedreven sets in een geluidsarme kast zijn ingebouwd en de elektrische set in een open stalen beschermframe. De 30 mᶟ sets zijn bovendien duidelijk in kleinere kasten ingebouwd dan de 60 mᶟ uitvoering, altijd makkelijk als er beperkte ruimte op de bouwplaats is.
De opbouw van de verschillende types is nagenoeg hetzelfde. Een diesel-/elektromotor drijft via V-snaren een tandwielkast aan die de beide drijfstangen in beweging zet die op hun beurt de zuigers weer heen en weer doen gaan. Hierdoor wordt het water-/luchtmengsel door de zuigkleppen in de pomp gezogen en via de perskleppen weer uit de pomp gedrukt. De elektrische uitvoeringen zijn erg geschikt op plaatsen waar weinig tot geen geluid mag worden gemaakt en waar moeilijk brandstof bijgevuld kan worden.
De dieselvarianten kunnen eigenlijk overal worden ingezet. Bovendien zijn de nieuwste types ook enorm stil, dus ook in de bebouwde kom te gebruiken.   

Belangrijkste voordelen:

  • Zware, professionele, kwaliteit
  • Grote variëteit in het aanbod
  • Eerlijk geprijsd en áltijd inclusief periodiek onderhoud op locatie én een onbeperkt aantal draaiuren, dus 24/7 continue draaien.
  • Calamiteiten zoals wateroverlast houden geen rekening met werktijden, daarom staat onze calamiteitenservice 24/7 klaar.

Wat een fijne bronneringspompen hebben jullie, ik kan op sokken door de bouwput!

Terug naar overzicht

Werken bij Verno?

Bekijk onze vacatures

Verno vorm
Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij jou helpen?

Pagina delen.