Meer verno.

Actueel.

Verno vorm
Actueel.
2022-11-22 12:15:00

BOSK

22 november 2022

“We zijn ontzettend blij dat alle BOSK bomen een nieuwe plek binnen gemeente Leeuwarden krijgen. Hier, op bedrijventerreinen De Zwette en De Hemrik, worden 205 BOSK-bomen nieuw aangeplant,” vertelde wethouder Abel Reitsma. De wethouder plantte vanochtend de eerste boom van bedrijventerrein De Zwette, bij Verno!

De Leeuwarder binnenstad kleurde afgelopen zomer groen in het kader van Arcadia, een cultureel programma. Meer dan duizend bomen wandelden door de stad en liet mensen ervaren hoe een stad er ook uit kan zien. Na afloop van het programma zochten de bomen een nieuwe plek. Het industrieterrein waar Verno Leeuwarden is gevestigd is bestempeld als hittestress- en wateroverlastgebied. Perfect dus om een deel van de bomen aan te planten. Onze collega’s hadden interesse en zochten 8 BOSK-bomen uit die naast het leveren van een bijdrage aan het gebied, in de toekomst ook onze collega’s uit de wind houden.De Leeuwarder binnenstad kleurde afgelopen zomer groen in het kader van Arcadia, een cultureel programma. Meer dan duizend bomen wandelden door de stad en liet mensen ervaren hoe een stad er ook uit kan zien. Na afloop van het programma zochten de bomen een nieuwe plek. Het industrieterrein waar Verno Leeuwarden is gevestigd is bestempeld als hittestress- en wateroverlastgebied. Perfect dus om een deel van de bomen aan te planten. Onze collega’s hadden interesse en zochten 8 BOSK-bomen uit die naast het leveren van een bijdrage aan het gebied, in de toekomst ook onze collega’s uit de wind houden.

Wist je dat…
…bomen helpen bij het voorkomen van wateroverlast en ontlasten het riool bij zware regenval. 
…bomen CO2 opnemen, fijnstof in de lucht verminderen en bijdragen aan een gezonde omgeving om in te werken.
…bomen bijdragen aan de biodiversiteit en per stuk meer dan 250 plant- en diersoorten ondersteunen.
….bomen geven verkoeling in de zomer. Het is gemiddeld 8 graden koeler onder een boom en er is 50% minder airco nodig in een gebouw nodig als er bomen rondom een gebouw staan.

Foto's: Mark Grupstra | Gemeente Leeuwarden

Terug naar overzicht

Werken bij Verno?

Bekijk onze vacatures

Verno vorm
Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij jou helpen?

Pagina delen.