Meer verno.

Actueel.

Verno vorm
Actueel.
2023-04-26 11:42:00

Renovatie stationsgebied Sneek

26 april 2023

Aan de Sneeker Kanaalstraat rijden sinds afgelopen herfst niet alleen bussen en treinen af en aan. Vanaf oktober wordt er namelijk hard gewerkt aan de herontwikkeling van dit gebied.

Het knooppunt wordt veelvuldig door trein- en busreizigers en scholieren van meerdere scholen gebruikt en is daarnaast een doorgaande route richting Drylts en verder de regio Zuidwest-Friesland in. In een interview gaf wethouder Offinga van gemeente Súdwest-Fryslân aan dat het gebied gedateerd, onveilig, rommelig en versteend was.

Provincie Fryslân, gemeente Súdwest-Fryslân en ProRail sloegen de handen ineen en ontwikkelden gezamenlijk een plan voor herinrichting. De verschillende werkzaamheden samen zorgen ervoor dat het gebied er weer een hele poos tegen kan. Uitvoerder Roeland Evenhuis van bouw- en aannemingsbedrijf Heijmans liet ons het gebied zien en gaf uitleg over de verschillende werkzaamheden.

In een notendop:

  • ProRail breidde de fietsenstalling uit en verplaatste het fietspad richting woonwijk Hemdijk
  • De riolering in het gebied is deels vernieuwd
  • De Kanaalstraat wordt getransformeerd en is straks een 30km-zone
  • Gemeente Súdwest-Fryslân geeft het stationsplein groot onderhoud en plaatst meer groen
  • Provincie Fryslân richt het busstation opnieuw in
  • Aan de Van Giffenstraat wordt er t.b.v. de veiligheid van scholieren een nieuw fietspad gelegd aan de zijde van het RSG Magister Alvinus

Door de werkzaamheden wordt het busstation toegankelijker, krijgt het gebied een betere uitstraling, wordt de verkeersveiligheid verhoogd en maakt het groenplan het gebied groener en aantrekkelijker.

Terug naar overzicht

Werken bij Verno?

Bekijk onze vacatures

Verno vorm
Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij jou helpen?

Pagina delen.