Meer verno.

Actueel.

Verno vorm
Actueel.

Primeur op Oerrock

3 mei 2024

Voor de 23ste keer op rij laat Oerrock van zich horen, en hoe! Want naast een prachtige line-up is er meer mooi nieuws te horen vanuit het Friese Oerterp; de editie van 2024 is voor het eerst compleet groen & duurzaam! Vanmiddag vertelde de Oerrock organisatie vol trots over de keuzes en lieten ze een grote delegatie belangstellenden zien hoe één en ander geregeld is op het festivalterrein.

Volledig groen
Met dank aan onder andere gemeente Opsterland neemt de organisatie dit jaar afscheid van de diesel-aggregaten die gebruikt werden om het festival van stroom te voorzien. De eerste volledig groene editie van Oerrock is mogelijk dankzij de energie van het naastgelegen zonnepark van Boonstra Schadevoertuigen. De energie die door het zonnepark opgewekt wordt, wordt gedurende het gehele festival rechtstreeks ingezet. Oerrock bouwde bij het festivalterrein een transformatorhuis en huurt accu’s om de opgewekte energie op te kunnen slaan.

“Deze duurzame werkwijze is met recht een primeur te noemen in Nederland; het is voor het eerst dat batterijen op een evenement op zo’n manier ingezet worden, zónder dat er aggregaten aan te pas komen. Felicitaties richting het vooruitstrevende bestuur zijn dan ook helemaal op z’n plaats.”
Fred Ekelhof

Alternatief
Of het nu gaat om het opladen van (hand)gereedschappen, stroomvoorziening in schaftwagens of het leveren van stroom aan een festivalterrein, er is een duurzame oplossing beschikbaar. Verno Verhuur is als leverancier van divers materieel al jaren betrokken bij Oerrock. De accupacks die de zonne-energie uit het naastgelegen zonnepark moeten opslaan leveren wij dit jaar dan ook in samenwerking met Greener Power Solutions.

  • Snel geleverd
  • Stil en schoon
  • Naadloos integreerbaar
  • Off-grid en hybride
  • 24/7 inzicht & aansturing
  • Zeer hoog piekvermogen
Terug naar overzicht

Werken bij Verno?

Bekijk onze vacatures

Verno vorm
Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij jou helpen?

Pagina delen.