Meer verno.

Dit vinden zij.

Verno vorm
Dit vinden zij..

Meedenkers gezocht

22 juni 2018

Het is de voorlaatste dag van het tiendaagse Oranjewoud Festival; de Overtuin, omgetoverd tot Proeftuin, baadt in het zonlicht, bezoekers nippen wijn, jazz klinkt zacht op de achtergrond. Het klassieke muziekfestival is een jaarlijks terugkerend fenomeen in het historische Parklandschap Oranjewoud. Head of Production Johan de Vries zit er ontspannen bij; alles onder controle tijdens dit tiendaagse festival.

Look & Feel
Een meerdaags festival met klassieke muziek als publiekstrekker,met een voor Noord-Nederland unieke look & feel, dat is het Oranjewoud Festival. Sinds 2012 bezoeken jaarlijks vele liefhebbers het festivalterrein, in 2017 al ongeveer 15.000. Parklandschap Oranjewoud is oogstrelend mooi en past het festival als een jas. De rijke historie, Oranjewoud dankt zijn naam aan de aanwezigheid van de Oranjes, de eigenheid van het festival en de klassieke muziek complementeren elkaar.
,,Als organisatie hebben wij te maken met diverse belangenorganisaties. Overheden zoals gemeente Heerenveen en onder andere de natuurorganisaties als Staatsbosbeheer, de Vogelwacht en de Bijenvereniging kijken met ons mee. Parklandschap Oranjewoud herbergt bijzondere en soms kwetsbare natuur; iets waar wij, in samenspraak met belangenorganisaties en bewoners, met zorg om willen gaan. Het Oranjewoud Festival wil zich voegen met de omgeving, wij zijn immers maar even te gast.” Johan de Vries is aan het woord en licht een tipje van de sluier op van de kracht van het festival: ,,Gebruikmaken van duurzame oplossingen is voor ons geen moderne hype, maar wordt aangewakkerd door een intrinsieke motivatie.”

Terwijl de portofoon van de productieleider onophoudelijk probeert te communiceren, is het in de Proeftuin opvallend sfeervol. Het festivalterrein ademt rust, bewustzijn en kwaliteit.

Sustainability
,,Ieder jaar huren wij op eigen initiatief een ecologisch adviseur in. Zo waarborgen wij het gebruik van het terrein voor de toekomst, bouwen we een goede band op met de belangenorganisaties en geven wij als organisatie, in plaats van enkel te nemen, iets terug. De uitgevoerde ecoscan kan er wel voor zorgen dat een locatie ineens aangepast moet worden. Een klein voorbeeld is de concertlocatie Bubbel, hier groeien Lelietjes van Dalen: Onze zorgplicht zorgde ervoor dat de concertlocatie verplaatst moest worden om zo de bloemen voor het gebied te behouden.”

De organisatie zet hoog in op sustainability; dranken geschonken in glas, lokale producten en leveranciers en een bewuste keuze voor afvalscheiding. Bij het Oranjewoud Festival willen ze niet roepen, maar doen: ,,Wij willen een festival wat aan alle kanten klopt. De kracht zit hem voor ons ook niet in de omvang, maar juist in de details. Toch zijn we heel realistisch, het terrein kent z’n beperkingen. Er is geen stroom- en watervoorziening wat betekent dat we, ook al zijn ze me een doorn in het oog, bijvoorbeeld toch aggregaten nodig hebben. Waar mogelijk maken we dan ook gebruik van duurzame en stille exemplaren.”

Preferred Supplier
,,Onze insteek is dat wij werken met lokale leveranciers. Verno is voor ons dan ook een preferred supplier. De meerwaarde van Verno zit in de kwaliteit van het materieel én in de mensen. Ze denken mee, staan voor je klaar en houden rekening met ons gedachtegoed. Ik kan niet zonder jongens zoals de chauffeurs; ze denken na over hoe ze het materieel bezorgen en houden rekening met de kwetsbaarheid van het terrein. Het is een kwestie van wederzijds begrip en compensatie; we versterken elkaar. Als productieleider waardeer ik de inzet, de flexibiliteit en de vernieuwende insteek van Verno. Ze zijn namelijk niet enkel geënt op de bouw of infra maar besteden veel tijd en aandacht aan hun evenementenservice. En of het nu gaat om meedenken over de inrichting van de stroomvoorziening of het plaatsen van pontons; de mannen van Verno staan altijd voor ons klaar. Het meedenken en doorontwikkelen in samenspraak met evenementenorganisaties is echt een pre.”

De portofoon kraakt, Johan wordt weggeroepen. Wíj blijven nog eventjes genieten in de feeërieke Proeftuin, nippend van een koude citroen-munt limonade.

 

Johan de Vries
Mede-eigenaar Organisatie en Projectbureau Regelpunt, eigenaar Bureau Los Zand, als producent betrokken bij diverse evenementen in Noord-Nederland: Oranjewoud Festival, Explore the North, 8ste dag en Welcome to the Village.

Eventspecialist
Met 7 vestigingen in Noord-Nederland is Verno altijd dichtbij. En of je nu op zoek bent naar Aggregaten of Zwaailampen; Verno verhuurt 't!
Wil je meer weten over de service van de Verno Evenementenservice, neem dan contact op met onze Eventspecialist.

Foto's
PDF-Grafie | Verno Materieelverhuur

Terug naar overzicht

Wat onze klanten zeggen.

Verno vorm
Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij jou helpen?

Pagina delen.