Meer verno.

Dit vinden zij.

Verno vorm
Dit vinden zij..

Fan van Verno

25 maart 2022

“Ja prima, natuurlijk mogen jullie langskomen,” klinkt het vrolijk door de telefoon. Het is Kalle Heesen die met zijn echtgenote, moeder, zus en personeel een zorgboerderij runt in het Drentse Wapserveen: Zeventien hectare grond, een eigen moestuin, boomgaard, kruidentuin, bos en een boerderij uit 1750. Het afgelopen decennium transformeerde de locatie tot de fijne plek die het nu is. We zijn op bezoek bij Plus Boerderij, en je begrijpt; dat is een zorgboerderij met een plus!

Het is een zaterdagochtend in het vroege voorjaar en wanneer we het terrein oplopen komt een nieuwsgierige hond dichterbij, fladdert een toom kippen over het terrein en ook de muskuseenden komen poolshoogte nemen. Op de zorgboerderij van familie Heesen hoeft niemand zich te vervelen, en dat komt goed uit vertelt Kalle lachend: “We hebben hier geen spelcomputers, WiFi en geen TV’s met honderd kanalen. We starten iedere dag met de dagopening en daarna worden de verschillende klussen verdeeld. Natuurlijk zijn er altijd de boerderijklussen; er moet worden opgestrooid, uitgemest, paarden geborsteld en bereden, de koeien gaan naar buiten, de geiten gevoerd en kaas, yoghurt of kwark gemaakt. Iedere dag bakken we vers brood omdat we zien dat veel kinderen met ADHD, Ritalin of soortgelijke medicatie krijgen. Iets wat heel vaak de eetlust dempt. Dit begon ooit met normaal brood, maar iedere keer werd een nieuw recept verzonnen en inmiddels smullen we van de meest vreemdsoortige soorten brood.”

Fan van Verno

Kwaliteitsslag
De Plus Boerderij biedt kinderen en jongeren met verschillende soorten problematiek houvast in het nu en kansen voor later. Door middel van professionele hulpverlening, activiteiten, therapieën en niet te vergeten de troostrijke dierenschare klimmen cliënten tot nieuwe hoogtes. Kalle hierover: “Inmiddels hebben we een team van 17 professionals, inclusief het vierkoppige kernteam. De kinderen die we hier hebben, hebben heel veel talent, een groot potentieel, en talrijke mogelijkheden maar ze vinden het vaak lastig om in een klaslokaal te functioneren en soms komen ze uit een onveilige thuissituatie. Wij doen er alles aan om er voor te zorgen dat ze op hun 18de, 19de vertrouwd en zelfverzekerd uitvliegen. Hierin hebben we nog een kwaliteitsslag kunnen maken door een tienerappartement te realiseren. Want als de kinderen bij ons weggaan, gaan ze vaak naar begeleid kamer wonen maar die stap bij ons vandaan was te groot. Met het tienerappartement in de herbouwde schuur kunnen we ze stap voor stap leren meer zelfstandig te worden.”

Fan van Verno

Fan van Verno
De reden van ons bezoekje was een covershoot voor de Verno Actueel – Meppel en zoals je ziet is dat gelukt! Maar voordat de fotograaf de perfecte foto maakte, schoot ie er nog veel meer, samen met de cliënten, de begeleiding én de dieren van Plus Boerderij. De reden dat Kalle Heesen voor Verno kiest: “Ik ben fan van Verno. De degelijke merken, feilloos onderhoud, het persoonlijke contact en niet te vergeten het gratis transport, dat is ook een plus!”

Terug naar overzicht

Wat onze klanten zeggen.

Verno vorm
Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij jou helpen?

Pagina delen.