Verno BV

Verno Materieel Verhuur

Trainingen

Trainingen

Voor veilig en optimaal werken met complexe machines is een zekere kennis van zaken vereist.

Zo schrijft de Arbo-wet voor, dat de werkgever verplicht is om personen die werken met gevaarlijke werktuigen voldoende instructie te geven om veilig te kunnen werken. In alle gevallen is het een feit, dat een goede kennis van zaken voor het werken met machines, de veiligheid voor personen vergroot. Schade, storingen en calamiteiten kunnen hierdoor tot een minimum beperkt worden. 

Als specialist in zakelijke verhuur, biedt Verno Materieelverhuur u de mogelijkheid uw medewerkers diverse erkende trainingen te laten volgen. Wij werken daarvoor samen met een gecertificeerd opleidingsinstituut. 

Voordelen: 
- In-house, op uw bedrijfslocatie
- Op opleidingsinstituut
- Eventueel buiten normale werktijden 
- Combinatie van trainingen mogelijk
- Maatwerk mogelijk

Voor meer informatie of een prijsopgaaf belt u 0900 - 7 112 112 of mail ons. 

Welke trainingen zijn mogelijk?

Veilig werken met de heftruck

In deze praktijkgerichte training ligt de nadruk op praktijkkennis. Veiligheid voor medewerkers en materiaal staan uiteraard centraal in deze training. In deze heftrucktraining staan diverse onderdelen op het programma zoals o.a. stelling rijden, laden en lossen en voertuigbeheersing. 
De heftruckcursus veilig werken met de heftruck is een aanrader voor loodsmedewerkers en technisch personeel die vaak met heftrucks werken. Jaarlijks gebeuren daar in Nederland namelijk zo'n 200 ongelukken mee met als gevolg zwaar letsel of in zeer ernstige gevallen zelfs overlijden. Combineer de huur van materieel met regelmatig onderhoud én veilige arbeid door het behalen van een heftruckcertificaat bij Verno Materieelverhuur; uw one-stop-shop voor verhuur en veilig werken. 

Veilig werken met de verreiker

Verreikers worden gebruikt op grote hoogtes en moeilijk te bereiken plaatsen en kunnen dan ook alleen veilig worden bediend wanneer de bestuurder over voldoende kennis beschikt. De training Veilig werken met de Verreiker voldoet aan de eiser die de wetgever stelt. Wetgeving, bediening en veiligheid zijn enkele onderwerpen die aan bod komen. 
Verreikers zijn een goede bekende op verschillende soorten werkterreinen in Nederland. Doordat er vele voorzetapparaten op een verreiker gemonteerd kunnen worden is de machine veelzijdig inzetbaar als hoogwerker maar ook als bijvoorbeeld een mobiele laadkraan. Met onze verreiker training voorkomt u onveilige situaties op uw werkterrein en leert uw personeel om arbeidsveilig en efficient met een verreiker om te gaan. Na afloop van de verreiker cursus ontvangen de deelnemers een verreiker certificaat. 

Veilig werken met grondverzetmachines

Als specialist in de grond-, weg- en waterbouw verhuurt Verno een breed scala aan grondverzetmachines. Daardoor beschikken wij over een uitgebreide kennis van het gebruik ervan. Tijdens de trainingen staan onderwerpen zoals veiligheid en bediening centraal.
Wij verzorgen voor het materieel dat wij verhuren een bijpassende training. Deze trainingen kunnen in overleg met u naar wens gepersonaliseerd worden. Deelnemers leren tijdens de Grondverzetmachine cursus veilig omgaan met machines zoals dumpers, graafmachines, zwenkladers en shovels. Na afloop van de grondverzetmachine training ontvangen de deelnemers een 'veilig werken met grondverzetmachines' certificaat. 

Veilig werken met de hoogwerker

Een hoogwerker is een complexe machine die de nodige kennis vereist om veiligheid voor zowel de gebruiker als de omgeving te waarborgen. Tijdens de hoogwerkertraining komen onderwerpen aan de orde, zoals wet- en regelgeving, omgevingsfactoren, bediening, veiligheidsvoorzieningen en mogelijke risico's.  
Een hoogwerker is een flexibele werkplek op hoogte. Met een hoogwerkercursus en hoogwerkercertificaat zijn uw medewerkers in staat veilig en efficient op hoogte te werken met een hoogwerker en verhogen de vakbekwaamheid binnen uw bedrijf of organisatie. 
De verschillende veilig werken bedrijfstrainingen van Verno kunnen in overleg aan uw wensen worden aangepast. Meer informatie over maatwerk en medewerkertrainingen kunt u opvragen via 0900-7112112.  

Training werken met rolsteigers

De risicovolle montage, verplaatsing en demontage van rolsteigers dient veilig en praktisch te gebeuren. Voor risicovolle taken binnen uw bedrijf dienen uw medewerkers in het kader van de Arbo-wet en uw VCA-certificatie doelmatig geschoold te worden. Neem gerust contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden. 

Training veilig hijsen

Met de training veilig hijsen bent u ervan verzekerd dat uw personeel de juiste scholing heeft gevolgd met betrekking tot diverse hijsklussen. Voorkom ongevallen tijdens het hijsen met bijvoorbeeld een torenkraan, de bovenloopkraan, een verreiker of grondverzetmachine met hijsfunctie. Onze medewerkers vertellen u graag wat de mogelijkheden met betrekking tot de veilig hijsen training zijn.  

Toolboxmeetings

Toolboxmeetings zijn een soort werkbespreking en zijn één van de vereisten voor een VCA-certificatie. Als VCA gecertificeerd bedrijf wordt er van u verwacht dat u 10 van deze bijeenkomsten per jaar belegd. 
De afkorting VCA staat voor Gezondheid, Veiligheid en Milieu (VgM) checklist aannemers en is in het leven geroepen om u als aannemer veiliger te laten werken. Maar ook om het tal ongelukken op de werkvloer te verminderen. 
Een toolbox training kan naar wens ingevuld worden met onderwerpen zoals arbeidsveiligheid of een aan veiligheid verbonden vraagstuk. Een toolboxmeeting bouw kan bijvoorbeeld gerelateerd zijn aan helmgebruik, het gebruik van trappen, ladders en steigers maar ook aan het omgaan met schadelijk geluid. 
Heeft u zelf een idee voor een meeting, aarzel dan niet en zoek contact met één van onze medewerkers. Gezamenlijk maken we van iedere meeting een leerzaam overleg voor alle deelnemers. 

CCV vakbekwaamheid- en veiligheidscertificaten

Sinds de jaren 2008-2009 bestaat de Richtlijn Vakbekwaamheid, deze is bestemd voor buschauffeurs en vrachtwagenchauffeurs. Basiskwalificatie vakbekwaamheid en nascholing vakbekwaamheid zijn de twee onderdelen van de richtlijn. Anders gezegd; het behalen en behouden van Code 95. De nascholing aangaande de vakbekwaamheid dient te bestaan uit cursussen en trainingen die CCV gecertificeerd zijn. 
Voor het geven van deze verplichte nascholing, het behalen van veiligheidscertificaten of trainingen binnen de petrochemische industrie kunt u bij ons terecht. Bel 0900-7112112 voor informatie en mogelijkheden. 

Trainingen voor de petrochemische industrie (SSVV)

De afkorting SSVV staat voor Stichting Samenwerken voor Veiligheid en heeft als doel het stimuleren van veiligheid en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden. 
Voor het geven van trainingen en cursussen binnen de petrochemische sector werken wij samen met erkende en gecertificeerde partners. Voor informatie omtrent de mogelijkheden verzoeken wij u contact te zoeken met één van onze medewerkers via: 0900-7112112 of info@verno.nl

VCA

Om aannemers veiliger te laten werken is de checklist aannemers, oftewel VCA - Gezondheid, Veiligheid en Milieu (VgM) checklist aannemers, opgericht. 
Wij geven VCA gecertificeerde trainingen, cursussen en nascholingen -ook op het vlak van petrochemie. Er is een onderscheid te maken tussen de diverse VCA certificaten. B-VCA verstrekt de deelnemer kennis met betrekking tot de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties of handelingen en het nemen van maatregelen ter voorkoming van ongelukken. VOL-VCA is bestemd voor operationeel leidinggevenden op locaties waar VCA verplicht is. Kennis over onder andere de Europese wet- en regelgeving komt tijdens de cursus aan bod maar ook het bedrijfsnoodplan, kennis van VCA-bedrijfscertificering en het aanbieden van toolbox vergaderingen. Bent u een Zelfstandige Zonder Personeel, een ZZp-er, dan dient u naar alle waarschijnlijkheid ook over een VOL-VCA te beschikken. Voor meer informatie over de mogelijkheden raden wij u aan contact te zoeken met één van onze medewerkers. 

Herhalingsopleidingen

Bij Verno Materieelverhuur kunt u terecht voor trainingen en cursussen die VCA gecertificeerd zijn, maar ook voor nascholing en toolboxmeetinigs. Onze medewerkers staan u graag te woord betreffende de mogelijkheden binnen het thema veilig werken, VCA, SSVV, vakbekwaamheid en/of veiligheidscertificaten. 

Andere mogelijkheden......

Heeft u een ander verzoek op het gebied van scholing en training? Samen kunnen we kijken naar de verschillende mogelijkheden! 

U bent hier: