Meer verno.

Actueel.

Verno vorm
Actueel.

Alles over verdichten

26 maart 2024

Verdichten? Met genoegen zet Henk alle mogelijkheden voor je op ’n rij.

Verschillende soorten massa zoals zand, humus of klei verdicht je door vocht of lucht uit de grond te verwijderen. Om dit te bereiken maak je gebruik van een verdichtingswals, trilplaat, trilstamper of een nokkenwals. Verdichten kan je op verschillende manieren doen, maar altijd is het doel een meer stabiele grondlaag die een grotere belasting kan dragen. Binnen de grondverbetering en het aanbrengen van funderingen is verdichten een veelvoorkomend proces om een draagkrachtige bodemlaag te creëren met de gewenste sterkte-eigenschappen.

Bij Verno huur je materieel voor jouw verdichtingsklus, van 12,5 tons trilwals tot sonderingsapparaat. Hieronder licht ik de verschillende mogelijkheden toe. Zit je toch nog met vragen, dan staan wij je graag met advies bij.

Henk Reitsma
Hoofd Materieel Verno Verhuur

Verdichtingswals
Een verdichtingswals is de goede keuze wanneer je grote oppervlaktes wilt egaliseren en verdichten. De trilwalsen van Verno zijn uitstekend inzetbaar binnen de GWW als het gaat om de funderingen  van wegen en terreinen. Je huurt ze op onze vestigingen in Dokkum, Groningen, Sneek, Drachten, Emmen, Meppel en Leeuwarden in verschillende soorten; van handgevoerde exemplaren, walsen met afstand besturing tot grote 12,5 tons verdichtingswalsen.

Alles over verdichten

Trilplaat
De ondergrond verdichten kan ook met een trilplaat. Logischerwijs gaat het dan om het verdichten van kleinere oppervlakten dan bij een trilwals. Een trilplaat gebruik je bij de verdichting van grond en zand, maar bij Verno vind je ook een trilplaat speciaal voor het aantrillen van tegels en bestrating. Met een trilplaat verdicht je in korte tijd een behoorlijk oppervlak. Trilplaten vind je bij ons in verschillende formaten en zijn verkrijgbaar als 100% elektrisch, benzine en diesel model.

Trilstamper
Trilstampers huur je bij Verno Verhuur in een elektrische of een benzine variant. Het te gebruiken oppervlak is behendig en daardoor zeer geschikt voor gebruik in sleuven en op andere smalle oppervlakten. De sleuvenstamper is een veel geziene machine bij werk aan funderingen en bij stoelen (zodat de bestrating niet verzakt).

Sleuvenwals
De tril-sleuvenwals met afstandbesturing is dé multifunctionele verdichter voor grondverbetering. Je zet deze trilwals namelijk in bij bodemverdichting van zand- en puinbanen, in sleuven en voor wegverbredingen. Met dank aan de radiografische afstandsbediening kan je veilig verdichten in sleuven (bijvoorbeeld bij instortingsgevaar). Daarnaast heeft de bediener op deze wijze goed zicht op de omgeving. Bekijk de wals hier.

Alles over verdichten

Asfaltwals
Als laatste laat ik je graag kennismaken met onze asfaltwalsen. De 1,6 tons en 2,7 tons walsen zijn voor asfaltwerkzaamheden speciaal uitgerust met vernevelaars, een watertank en een pomp. Door gebruik te maken van verneveling voorkom je dat asfalt ongewenst aan de trommels blijft kleven. Beide compacte machines uit ons assortiment zijn dus erg goed geschikt voor het verdichten van asfalt. Twijfel je over de inzet van een wals? Neem dan gewoon contact op met één van onze collega’s.

Terug naar overzicht

Werken bij Verno?

Bekijk onze vacatures

Verno vorm
Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij jou helpen?

Pagina delen.