Verno BV

Verno Materieel Verhuur

Actueel

Kunsttoiletten

In aanloop naar Leeuwarden-Fryslan 2018 vinden er in en om Leeuwarden veel evenementen plaats. Als leverancier van onder andere sanitaire voorzieningen op een groot aantal van deze evenementen wil Verno Materieelverhuur in 2015, 2016, 2017 en 2018 ieder jaar vijf toiletcabines kunstzinnig laten verfraaien.

Hiervoor nodigden wij ieder jaar nieuwe partijen uit; kunstenaars, basisschoolkinderen, MBO en HBO instellingen. Uit de binnengekomen ideeën worden de vijf meest aansprekende ontwerpen gekozen. Deze zullen vervolgens in samenwerking met de deelnemers worden gerealiseerd. Noodzakelijke objecten, in dit geval toiletten, worden zo een perfecte aanvulling op de beleving van Leeuwarden-Fryslân 2018. 

Tot en met 2018 stelt Verno Materieelverhuur ieder jaar vijf toiletcabines beschikbaar. De kick-off van het project heeft begin 2015 plaatsgevonden. In samenwerking met creatief ondernemer Jacco Boomsma riep Verno Fries kunsttalent op om hun creativiteit los te laten op toiletcabines.  

Kunsttoiletten 2017
Primeur: Crossover MBO + HBO Onderwijsinstellingen samen op zoek naar vernieuwing. Hogescholen NHL, Stenden, Van Hall Larenstein en de regionale opleidingscentra Friese Poort en het Friesland College gaan in 2017 de samenwerking aan op het gebied van duurzaamheid, groen en innovatie.

De winnaar van de eerste editie was Kirsten Keijzer, zij kreeg de meeste stemmen en haar ontwerp doet mee in de race voor Beste gepimpte 'pot'. Het publiek koos in 2016 als de grote winnaar van het Kunsttoilettenproject het unieke Cambuur-toilet: Zeer gedetailleerd en met veel geduld gemaakt. Erg kleurrijk en compleet met gefiguurzaagde wapens springt dit toilet overal in het oog. Lara, Lars, Dennis en Gerben van Het Palet namen, samen met juf Petra, de prijs in ontvangst. Het publiek koos in 2017 als grote winnaar van het Kunsttoilettenproject 2017 het duurzaamste en meest innovatieve toilet van LF2018DOIT: Voorzien van licht, geluid, zonnepanelen en met veel passie gemaakt. Leerbedrijf LF2018DOIT maakte een belangrijke stap in het proces door de samenwerking te zoeken met andere studierichtingen om zo tot een prachtige prestatie te komen.

Winnaars eerdere edities:
Kirsten Keijzer heeft in 2015 de meeste stemmen ontvangen. 
Lara, Lars, Dennis en Gerben van basisschool Het Palet kregen in 2016 de meeste stemmen van het publiek. 
Studenten van Leerbedrijf LF2018DOIT (Friesland College) verzamelde in 2017 de meeste publieksstemmen.

Meer informatie?  j.deboer@verno.nl 

U bent hier: