Meer verno.

Kunsttoiletten .

Verno vorm

Verhuurbedrijf zoekt kunsttalent!

In aanloop naar Leeuwarden-Fryslan 2018 vinden er in en om Leeuwarden veel evenementen plaats. Als leverancier van onder andere sanitaire voorzieningen op een groot aantal van deze evenementen wil Verno Materieelverhuur in 2015, 2016, 2017 en 2018 ieder jaar vijf toiletcabines kunstzinnig laten verfraaien.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de laatste editie van dit creatieve project. In eerdere edities werken regionale kunstenaars, basisschoolkinderen en studenten van Leeuwarder hogescholen en ROC's samen aan vrolijke toiletcabines. 

Editie 2014/2015 - Kunstenaars

Vijf mobiele toiletten van Verno Materieelverhuur werden tijdens de eerste editie omgetoverd tot ware kunstobjecten. De cabines zijn door vijf Friezen voorzien van een complete ‘Leeuwarden’- look & feel. Verno Materieelverhuur speelt hiermee in op Leeuwarden-Fryslân 2018. Burgemeester Ferd Crone onthulde de kunsttoiletten op Koningsdag, 27 april op het Wilhelminaplein (Zaailand) in Leeuwarden.

In aanloop naar Leeuwarden-Fryslân 2018 vinden er in en om Leeuwarden veel evenementen plaats. In samenwerking met Farsk Design heeft Verno Materieelverhuur Fries kunsttalent opgeroepen om hun creativiteit los te laten op in totaal vijf toiletcabines waardoor deze prachtig opgaan in het Leeuwarder straatbeeld. Aan die oproep werd massaal gehoor gegeven. Veel creatieve Friezen zagen het zitten om noodzakelijke objecten, in dit geval toiletten, te pimpen. Uit tientallen inzendingen zijn uiteindelijk de vijf meest aansprekende ontwerpen uitgekozen. 

Na de onthulling kon er gestemd worden op het favoriete ontwerp; de winnares was Kirsten Kijzer die een ontwerp maakte gebaseerd op het Leeuwarden van nu. De Kelders, het station, de Achmeatoren en andere kenmerkende gebouwen gehuld in een kleurrijk jasje. 

Editie 2015/2016 - Basisscholen

In navolging van het succesvolle Kunsttoilettenproject in 2015 benaderde Verno in 2016 de Leeuwarder basisscholen. Verschillende scholen daagden hun groepen 7 en 8 uit tot het verzinnen van verrassende creaties. Ontwerpen stroomden in grote getale de digitale brievenbus van Verno binnen.

De jury kreeg tientallen Oldehoves, Cambuur vlaggen, pompeblêden en vele koeievlekken onder ogen. Alle passend bij de opdracht; het ontwerp moest een link hebben met Leeuwarden, Friesland of CH2018. De realisatie van de 5 winnende ontwerpen startte en tijdens het Fries StraatFestival onthulde wethouder Harry van der Molen samen met de leerlingen de kleurrijke wc's.

De 5 winnende ontwerpen trokken op evenementen rondom in Friesland veel bekijks. Honderden bezoekers van deze events lieten hun stem gelden en kozen hun favoriet; het unieke Cambuur-toilet: Zeer gedetailleerd en met veel geduld gemaakt door lara, Lars, Dennis en Gerben van basisschool Het Palet. 

Editie 2016/2017 - MBO en HBO Leeuwarden

Welke duurzame aanpassingen, innovatieve oplossingen en groene ideeën maken mobiele toiletten toekomstbestendig? deze vraag legde Verno Materieelverhuur hogescholen NHL, Stenden, Van Hall Larenstein en de regionale opleidingscentra Friese Poort en het Friesland Collega voor. Voor de uitvoering kregen studenten en docenten volledig de vrije hand; ieder toilet werd voorzien van een eigenzinnige, duurzame draai.

Na de onthulling tijdens het tweedaagse Promised Land Festival door wethouder Nicolai trokken de kunsttoiletten tijdens evenementen veel bekijks. Vele honderden bezoekers van deze events lieten hun stem gelden en kozen hun favoriet. Zette het ene team innovatie en duurzaamheid om in creativiteit, een ander team zette geavanceerde technieken in. 

Het publiek koos als de grote winnaar van de 3e editie het duurzaamste en meest innovatieve toilet van LF2018DOIT: Voorzien van licht, geluid, zonnepanelen en met veel passie gemaakt. Leerbedrijf LF2018DOIT maakte een belangrijke stap in het proces door de samenwerking te zoeken met andere studierichtingen om zo tot en prachtige presentatie te komen. 

Verno vorm
Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij u helpen?

Wat onze klanten zeggen.

Vind het beste materieel voor al je projecten.

Overzicht van je reservering.

Onderstaande producten zijn toegevoegd aan je reservering

Aanvullende producten
Pagina delen.