Meer verno.

MVO.

Verno vorm
MVO..

Certificaat CO2-compensatie 2020

Voor het vierde jaar op rij rijkten Groenbalans en TRAXX Diesel het certificaat CO₂-compensatie uit aan Verno Materieelverhuur:

Verno Materieelverhuur heeft in 2020 door het gebruik van TRAXX Zero diesel
 1.184.531 kg
CO₂
uitstoot duurzaam gecompenseerd.

Verno kiest al vanaf 2017 voor TRAXX Zero klimaatneutrale diesel. Door een efficiëntere verbranding reduceert TRAXX Zero het brandstofverbruik - en dus ook de CO₂-uitstoot - van dieselmotoren. De resterende CO₂-emissies compenseert TRAXX door te investeren in gecertificeerde duurzame energieprojecten zoals windmolens of waterkrachtcentrales. Met het positieve CO₂-effect dat hierdoor ontstaat, wordt de eigen resterende CO₂-uitstoot geneutraliseerd.

De compensatie vindt plaats met een VCS gecertificeerd duurzaam waterkracht project in de staat Himachal Pradesh, district Kullu, in India. Het certificaat geldt als bewijs dat de genoemde hoeveelheid CO₂ daadwerkelijk is gecompenseerd met CO₂-credits conform de Verified Carbon Standard (VCS). Zo wordt, in combinatie met een lager dieselgebruik en CO₂-reductie door de verbrandingseigenschappen van TRAXX Zero, de CO₂-footprint van het wagenpark tot nul teruggebracht en de klimaatimpact volledig geneutraliseerd.

De controle en certificering van TRAXX Zero bestaat uit vier belangrijke onderdelen:

  • Samenwerking met een erkende CO₂-partner
  • Voldoen aan de Verified Carbon Standard (VCS)
  • Geverifieerde en geregistreerde CO₂-credits
  • Certificaat garandeert de werkelijke CO₂-impact

 

 

Terug naar overzicht

Wat onze klanten zeggen.

Verno vorm
Direct contact met Verno

Hoe kunnen wij jou helpen?

Pagina delen.