Verno BV

Verno Materieel Verhuur

Actueel

Voetbalshirts voor Doch Dyn Dream

Stichting Doch Dyn Dream bouwt vanuit Fryslân mee aan de toekomst van ruim 200 weeskinderen in Matunda, West-Kenia. Door het organiseren van kleinschalige acties wil de stichting zijn steentje bijdragen aan veilig onderwijs, een veilig onderkomen, slaapplaatsen voor de allerarmsten en het zorgen voor self sufficiency (de mogelijkheid om de gemeenschap in de toekomst in haar eigen onderhoud te laten voorzien).

Fietsten initiatiefneemster Wytske Vermeulen, Skelte Anema en Michiel de Boer in 2016 nog een sponsortocht van Fryslân naar Parijs. Dit jaar reist Michiel de Boer samen met Monica Abma naar Matunda en wordt er ingezet op het realiseren van een eigen keuken. Wytske Vermeulen: ,,Het was in 2012 toen ik een wereldreis maakte en via stichting LWAAP (Lugani Women Against Aids Project) op bezoek kwam in Matunda. Ver van de bewoonde wereld stond daar een opvangcentrum en een soort school voor weeskinderen uit de verre omgeving. De kinderen waren nog bang voor me, ze hadden nog nooit een blanke gezien.”

Op initiatief van Michiel doneerden de Sneker voetbalverenigingen ONS Sneek, Sneek Wit Zwart en LSC ‘1890 alle drie een voetbaltenue voor een compleet voetbalteam.
Wytske Vermeulen: ,,De kinderen in Matunda hebben uiteraard geen sporttas met sportkleding. De kleding die ONS Sneek, Sneek Wit Zwart en LSC ‘1890 gedoneerd hebben zal hoofdzakelijk tijdens sportevenementen en bij feestelijke gelegenheden gedragen worden. Prachtig natuurlijk wanneer de kinderen tijdens een toernooi als een écht voetbalteam het veld op kunnen rennen.”

Stichting Doch Dyn Dream wil met kleinschalige acties en korte lijnen hulp bieden: ,,Bij ons zijn de lijnen zeer kort, dat zie je nu wel weer. Met een financiële bijdrage kan je dit lastig inzichtelijk maken, maar zoals je bij deze shirts ziet, gaat alle steun die wij ontvangen ook direct naar Matunda,”aldus Wytske.
De school is tegenwoordig een erkende school, de kinderen verlaten groep 8 mét een diploma. Toekomstdromen heeft Doch Dyn Dream ook: ,,Momenteel beschikt de school over vier lokalen, waarin 7 klassen les krijgen. We zouden graag zien dat er op korte termijn nog 3 lokalen bijgebouwd zouden kunnen worden. Maar, eerst een keuken,” legt Wytske enthousiast uit.

www.dochdyndream.nl
Artikel GrootSneek

Bron foto: GrootSneek

Terug naar overzicht

U bent hier: